Binnenland

Ouders Zoetermeer woest om poster met horrorclown

21-10-2014 08:28

In Zoetermeer zijn enkele ouders boos op de Zoetermeerse winkeliersvereniging. Deze heeft namelijk Halloweenposters opgehangen die de kinderen de stuipen op het lijf jagen. Op de poster staat een angstaanjagende clown met lichtgevende ogen en vlijmscherpe tanden. De ouders willen dat de posters verwijderd worden, zo meldt Omroep West.

“Het is angstaanjagend en niet geschikt voor kleine kinderen. Mijn dochter krijgt er nachtmerries van,” zo zegt een boze moeder. “Ik vind dat de posters hier weg moeten. Hang ze maar in een kroeg of op een andere plek waar vooral volwassenen komen,” aldus een andere vrouw met een zoontje van twee jaar.

Wim Blansjaar, voorzitter van de winkeliersvereniging, stelt dat de Halloweenparade, waar de posters een aankondiging voor zijn, niet voor kinderen is, maar voor volwassenen. Hij peinst er dan ook niet over de posters te verwijderen. “Je kunt kinderen niet overal tegen beschermen. Het leven is niet altijd gezellig, ouders moeten dat maar uitleggen. Dat is opvoeden,” zegt hij.

De winkeliers hebben wel een concessie gedaan. In de parkeergarages in het Stadshart is de poster wel weggehaald. “Dat was toch iets te eng. Zo’n horrorclown in een donkere ruimte. Voor de garages hebben we een andere versie laten drukken, die is iets vriendelijker,” lacht Blansjaar.