Binnenland

Swaffelende therapeut drie jaar op non-actief

20-10-2014 07:12

Een fysiotherapeut die eind vorig jaar werd veroordeeld wegens onzedelijk gedrag, mag drie jaar lang zijn beroep niet meer uitoefenen. Dit meldt het Openbaar Ministerie, aldus het AD.

Jasper de M. werd vorig jaar veroordeeld voor het swaffelen van een patiënte die bij hem onder behandeling was. Hij heeft dit altijd ontkend. Volgens het OM zijn er nog twee aangiften gedaan tegen de man. Eén van deze aangiften is geseponeerd. “De andere aangifte is voorwaardelijk geseponeerd, op voorwaarde dat meneer de komende 3 jaar niet actief is als fysiotherapeut,” zegt een woordvoerder van het OM.

De M. kreeg voor het swaffelen een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden. Het vonnis had grote gevolgen voor de man die in het regionale voetbalcircuit als voetbaltrainer van Xerxes/DZB in hoog aanzien stond. Het bestuur van de voetbalclub zette de man na zijn veroordeling op straat.

De swaffelaar verblijft momenteel in het buitenland. Hij is bij de Hongaarse voetbalclub Honved Budapest actief als interim-trainer.