Binnenland

Waarschijnlijk wéér onschuldige burgers slachtoffer poging tot liquidatie Amsterdam

15-10-2014 13:45

De twee mannen die vrijdagavond slachtoffer werden van een schietpartij in café De Zon in Amsterdam Oost zijn waarschijnlijk onschuldige slachtoffers van een liquidatiepoging. De twee schutters, die ‘een spervuur van kogels‘ in het cafe afvuurden, wilden mogelijk ene Marchano P. liquideren. Dit meldt AT5

Slachtoffer werden kroegbezoekers die zich op de verkeerde tijd op de verkeerde plek bevonden. Het zwaargewonde slachtoffer van 32-jaar oud ligt nog altijd in het ziekenhuis. Een 48-jarige man werd in zijn been geraakt.

De aanslag werd gepleegd door twee mannen. Zeker 17 kogels hebben ze afgevuurd op willekeurige cafebezoekers. Ze zijn vervolgens gevlucht in een zwarte BMW.

Tijdens hun vlucht over de A10 hebben ze ook geschoten op twee motoragenten die daardoor de achtervolging moesten staken. De zwarte BMW werd later uitgebrand teruggevonden.

Als deze twee slachtoffers daadwerkelijk innocent bystanders zijn, en daar lijkt het wel op omdat beiden geen enkele link met criminaliteit lijken te hebben, zijn ze de zoveelste onschuldige Amsterdamse burgers die bij liquidaties worden betrokken in korte tijd.

Eerder dit jaar werd de 30-jarige Stefan Regalo Eggermont, een onschuldige huisvader, in zijn auto met kogels doorzeefd. De daders bleken zich in liquidatiedoelwit te hebben vergist.

Voor deze liquidatie is inmiddels één verdachte opgepakt maar het lijkt er vooralsnog niet op dat de Amsterdamse politie de zaak in de hand heeft. Er is personeelstekort bij de recherche, er zijn weinig aanwijzingen en zelfs voor overwerk van de recherche is geen geld.

Ondertussen zijn de burgers de dupe van een oorlog tussen criminelen die steeds meer tekenen van een straatoorlog begint te vertonen. Een oorlog die wordt uitgevochten op drukke plekken in het centrum, met zware automatische wapens tegen een minimale verdediging van politie-agenten die niet zijn voorbereid op dergelijk zwaar geweld. (Een van de bekendste dodelijke slachtoffers in deze oorlog tussen criminelen is Gwenette Martha. Hij werd door maarliefst tachtig(!) kogels doorzeefd.)

Het is de vraag hoe burgemeester Van der Laan (PvdA) deze problemen het hoofd wil bieden want een volgend onschuldig dodelijk slachtoffer in deze vooral door de zogenaamde ‘mocro maffia’ uitgevochten oorlog lijkt slechts een kwestie van tijd.