Binnenland

Plaatselijke Albert Heijns zetten Zwarte Piet aankleding gewoon door

09-10-2014 14:55

Albert Heijn ‘Van der Poel’ uit Dordrecht laat op Facebook weten de winkels gewoon in de traditionele stijl, mét Zwarte Piet, in te richten. In een reactie op het nieuws over het ‘afschaffen van Zwarte Piet’ door ‘Appie’ laten zij weten het ‘feest der feesten’ gewoon door te zetten op de manier die iedereen gewend is.

Wij respecteren alle meningen laat dat voorop staan, maar in alle drie onze winkels doen wij gewoon mee met het feest der feesten voor alle kinderen en gezinnen.

In een reactie op de ontstane commotie liet de Albert Heijn, landelijk, op haar website al weten dat er gewoon producten mét en producten zónder Piet in de schappen liggen.

Reactie operationeel manager

In een reactie tegen ThePostOnline zegt operationeel manager Sander Zwanenberg:

“In Nederland lopen de meningen over Zwarte Piet sterk uiteen. Als je voor de één bent, doe je de ander direct tekort. De discussie leeft in Amsterdam heel anders dan bijvoorbeeld in Brabant en dus denk ik dat je per regio moet bekijken wat het beste is. Mijn baas (van de filialen, red.) heeft besloten dat wij Zwarte Pieten zullen blijven hanteren, maar dat sluit niet uit dat er óók gekleurde pieten in de winkel zullen zijn.”

Reactie eigenaar filialen

Cees van der Poel reageert per mail: “Als ondernemer heb ik er met het management team voor gekozen gewoon zo door te gaan als de afgelopen jaren. Dit is nooit een issue geweest. Wij verkopen alles en zullen net als andere jaren gewoon ook ons eigen materiaal ophangen om vanaf 17 nov het Sinterklaas feest te vieren.”

AH Pieten Dordrecht