Badr Hari gaat weer vechten

08-10-2014 15:17

Na bijna vijf maanden zonder gevecht staat Badr Hari op 16 oktober weer in de ring. De Nederlands-Marokkaanse kickbokser reist af naar Dubai voor een topgevecht met de Fransman Patrice Quarteron. Het zal voor bad boy for life’ Badr Hari hopelijk een welkome afwisseling zijn van zijn turbulente leven buiten de ring, met onder meer al ruim twee jaar een figuurlijk gevecht met Justitie. 

Badr Hari verdedigt titel op Global FC

De laatste gevechten van Badr Hari waren op 29 mei van dit jaar, op een eerdere editie van dit Global Fighting Championship in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten. Op de Global FC 3 had de 1,97 meter lange vechtjas in totaal slechts drie minuten nodig om het toernooi te winnen. In de eerste partij versloeg hij de Duitser Stefan Leko na 1 minuut 38 op knock-out. En in de finale had hij slechts 1 minuut 33 nodig om op technical knock-out de Australiër Peter Graham te verslaan.

Nu is Badr Hari de ‘main attraction’ van dit met 1 miljoen dollar genoteerde toernooi. Zijn gevecht met Patrice Quarteron moet vuurwerk opleveren in Dubai. Op social media laat Badr Hari in elk geval zien dat hij erg uitkijkt naar de krachtmeting. Sinds hij eindelijk op social media zit (sinds 26 september jongstleden met overal de naam ‘Badr84hari’), post hij bijna elke dag wel iets over zijn gevecht. Foto’s van de bad boy in training worden afgewisseld met foto’s van een genietende kickbokser bij het zwembad of aan het diner.

Patrice Quarteron getraind in muay thai

Vooral de training zal nu echter moeten overheersen bij Badr Hari. Want zijn tegenstander is een zeer ervaren vechter. De 35-jarige Fransman Patrice Quarteron is zes jaar ouder dan Badr Hari en absoluut geen kleintje in de vechtwereld. Letterlijk ook niet, want met 1 meter 98 en 117 kilo heeft hij 1 centimeter en 8 kilo meer in zijn lijf dan Badr Hari.

Hari zal vooral moeten oppassen voor Quarterons benen. Want de Fransman heeft zich gespecialiseerd in muay thai ofwel het bekende thaiboksen, en savate, een Franse kickbokstechniek die zich ook richt op scherpe trappen.

Badr Hari  uitgelachen door Patrice Quarteron

Quarteron is ook absoluut niet bang voor Badr Hari. Hij postte zelfs op Facebook een videofragment waarin hij belt met Badr Hari en hem flink uitdaagt. Hij vraagt Badr zelfs hoeveel geld de Marokkaan wil bieden om te zorgen dat Quarteron niet in de ring stapt tegen hem. Hari’s manager Mike Passenier zou volgens een Youtube-clip van Quarteron (waarin hij Hari een ‘pussy’ noemt) zelfs dat geld al geboden hebben om het gevecht te annuleren. Afwachten dus of Badr Hari zijn revanche gaat nemen in de ring in Dubai.

 

Dit bericht werd eerder geplaatst op Bet.nl.