Buitenland

Door IS gegijzelde Amerikaan ‘bang voor de dood’

06-10-2014 08:26

De Amerikaanse Peter Kassig, die sinds vorig jaar wordt vastgehouden door IS in Syrië, heeft begin juni een brief aan zijn ouders geschreven, waarin hij zegt ‘bang te zijn voor de dood’. Dit meldt de BBC maandag.

De 26-jarige hulpverlener heeft zich bekeerd tot de islam en noemt zichzelf Abdul-Rahman. Een jaar geleden werd hij in het oosten van Syrië ontvoerd, toen hij werkte in het oorlogsgebied.

Vrijdag verscheen op internet een video waarin de Britse IS-gegijzelde Alan Henning wordt onthoofd. In die video wordt gedreigd dat Kassig het volgende slachtoffer zal zijn. Volgens de terreurorganisatie zijn de onthoofdingen een vergelding voor de Amerikaanse luchtaanvallen. De ouders van Kassig brachten hierop zaterdag een videoboodschap uit waarin ze smeekten om de vrijlating van hun zoon.

In de brief van Kassig, die op 2 juni bij zijn ouders werd bezorgd, stelt Kassig onder meer behoorlijk bang te zijn voor de dood. Ook zegt hij: “Het moeilijkste is het niet weten en hopen en ik vraag me af of het wel zin heeft om hoop te hebben.”