Binnenland

Haagse hockeytrainer filmde al sinds 1999

02-10-2014 15:00

Uit het verdere onderzoek naar de Haagse hockeytrainer die in kleedkamers van HGC  filmde is vast komen te staan dat de 45-jarige verdachte ook heimelijk heeft gefilmd bij de Haagse hockeyclub HDM. Hij begon bij deze hockeyclub als onder andere trainer in 1999 en het vermoeden is dat hij in dat zelfde jaar is begonnen met heimelijk filmen. De politie beschikt namelijk over één heimelijke opname in een hockeykleedkamer die gemaakt blijkt te zijn in 1999. Dta meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

Zaak behandeld door andere rechtbank

Het voorarrest van Luigi C. is inmiddels met 60 dagen verlengd. Dat deed de raadkamer van de rechtbank in Alkmaar. De rechtbank in Den Haag behandelt deze zaak niet meer. Dat komt omdat een medewerker van deze rechtbank in het bestuur van HGC zit. De rechtbank wil elke schijn van belangenverstrengeling vermijden.

Volgens het OM zijn er 36 clubs bij deze zaak betrokken. Veel vrouwelijke leden van 36 clubs die op het terrein van HGC speelden, zouden zijn gefilmd. Het voorarrest van een 61-jarige medeverdachte uit Den Haag is geschorst, onder de voorwaarde dat hij zich onder toezicht van de reclassering stelt. Deze man wordt niet verdacht van het heimelijk filmen in de kleedkamer van HGC, maar wel van het bezit van kinderporno.

Drie verdachten

Er zijn nog steeds geen aanwijzingen dat de opnames van C. op internet zijn geplaatst. Ook zijn er nog geen andere verdachten in beeld gekomen die over de beelden beschikken, dan de drie mannen die het OM al eerder heeft genoemd. Naast Luigi C. en de 61-jarige Hagenaar is er nog een verdachte. Hij is niet opgepakt. Bij hem zijn gegevensdragers in beslag genomen die nog worden onderzocht.

Lees ook

OM – Hoofdverdachte in onderzoek langer vast

Jeugdtrainer hockeyclub prinses Amalia filmde in dameskleedkamer