Binnenland

Brute poging tot beroving van vrouw in Utrecht

02-10-2014 09:57

Drie mannen hebben woensdagavond in Utrecht met veel geweld geprobeerd een 27-jarige vrouw te beroven, schrijft De Telegraaf. Het drietal mishandelde het slachtoffer, maar zij vocht terug en zette het op een schreeuwen. Hierop dropen de overvallers af.

De drie mannen spraken de vrouw woensdagavond rond 20.00 uur aan op de Rooseveltlaan, aldus de politie. Plotseling kreeg het slachtoffer een schop, waardoor ze ten val kwam. Terwijl de vrouw op de grond lag, trapten en sloegen de overvallers op haar in. Ook dreigden ze met een wapen. De vrouw gaf zich echter niet zomaar gewonnen en stribbelde flink tegen. Bovendien begon ze te schreeuwen. Hier schrokken de overvallers hoogstwaarschijnlijk van, want vervolgens sloegen ze zonder buit op de vlucht.

De politie heeft een goed signalement van de drie vrijgegeven.

  • Verdachte 1: Lichtgetinte huidskleur, ongeveer 16/17 jaar oud, ongeveer 1.65 meter lang met een slank postuur en kort donker haar. Hij was gekleed in een een donker trainingsjack en een donkere trainingsbroek met een witte dunne streep die bij de enkel schuin omhoog liep. Deze verdachte had donkere schoenen aan.
  • Verdachte 2: Lichtgetinte huidskleur, ongeveer 20 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.75 meter lang met een gezet postuur. Hij was donker gekleed.
  • Verdachte 3: Lichtgetinte huidskleur, ongeveer 24/25 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang met een slank postuur. Deze verdachte heeft kort donker haar en droeg donkere kleding.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden.