Weten & Tech

Stoplicht op Mars gevonden

26-09-2014 16:29

Het zijn mooie dagen voor ufologen en andere believers. Zo trof men eerder deze week op Mars een bal aan. En de Britse Joseph White vond zelf een stoplicht. Volgens White is het object overduidelijk door een intelligent wezen ontworpen.

Intelligent design wordt vaker in religieuze kringen als argument gebruikt. Als een object te ingewikkeld is, dan kan het niet anders dan dat er een intelligente maker achter zit. NASA verklaarde dat alle gevonden objecten spelingen der Martiaanse natuur zijn. Voor Joseph White maakt dat allemaal niet uit. Die ziet de vreemdste dingen, en neemt het net als veel gelovigen niet zo nauw met de wetenschap. Bovendien ziet men vaker dingen op Mars die er niet zijn, zoals een versteende hagedis.

ByRPwRwCcAA0b_l o-MARS-TRAFFIC-LIGHT-570

NASA werkt ondertussen aan haar missie op Mars.

Zo boekt Curiosity ondertussen redelijke vorderingen als het gaat om haar missie. Nog maar net aangekomen bij de eindbestemming Mount Sharp is het al aan het boren. Het maakte een gaatje van zeven centimeter en verplaatste dat naar haar schep. Die verplaatst het monster naar het on board laboratorium waarna men een chemische analyse uitvoert. Curiosity zoekt naar omstandigheden die het herbergen van leven op de rode planeet mogelijk moet hebben gemaakt. Hieronder beeld van het zojuist gemaakte gat, daaronder een animatie van het proces dat boren heet.

pia16809-main-sol-759_mahli_fulldrill_5cm_fm_0