Bladen

Mensen met een Mening – Dinsdageditie

23-09-2014 19:37

“Reken even mee met het inkomen van een van de bijstandsmoeders met twee kinderen op de middelbare school: haar uitkering is € 1083, daarnaast ontvangt ze huurtoeslag van € 297, zorgtoeslag van € 72, kindgebonden budget van € 148, alleenstaande ouderkorting € 79, bijzondere kinderbijstand van € 60 en kindertoeslag die omgerekend € 168 per maand is. Samen is dit € 1907 netto per maand en met de gemeentelijke regelingen erbij heeft ze iedere maand meer dan € 2000 netto.”

Annemarie van Gaal legt uit waarom bijstandsmoeders liever niet door haar aan een baan geholpen worden.

 

D66-Kamerlid Kees Verhoeven reageert op het feit dat PowNews-verslaggever Jan Roos een ‘lafjes en irritant’ griepje te pakken heeft.

 
 

“Een leger kan alleen functioneren bij gratie van solidariteit; je laat niemand achter. De Nederlandse strijdkrachten laten hun tolken achter. Dat is een smet op het leger, waarvoor Fred Teeven verantwoordelijk is.”

Arnon Grunberg in de Volkskrant over de Afghaanse tolk in voormalig Nederlandse dienst die terug moet naar Afghanistan.

 
 

“Blijkbaar laat mijn oude baas, Harm Taselaar, zich verleiden door uiterlijk en of iemand past in de nieuwe vormgeving.”

Ton Lankreijer, u wel bekend vanwege zijn bijdrages op ThePostOnline, laat in Veronica Magazine zijn ongenoegen blijken over het vertrek van Margreet Spijker en de komst van Merel Westrik bij RTL Nieuws.

 
 

GroenLinks fractievoorzitter Bram van Ojik vindt de bombardementen op IS ‘voortijdig’.

Voor Charles Groenhuijsen gaat het feestje 5 december gewoon door.

“Wat een bijzondere dag!!! Onze dochter is geboren. We zijn helemaal verliefd #Sammy-Rose”

Marly van der Velden (volgens deskundigen iemand die in een soap speelt) heeft een dochter en dat mag heel twitter weten.

“zodra een jonge veelpleger schuldig is bevonden aan een vijfde vermogensdelict, moet de rechter hem langdurig onder financieel toezicht kunnen stellen. Alles waarvan hij niet kan aantonen dat het legaal is verkregen, wordt dan afgepakt. In de praktijk bestaat behoefte aan zo’n middel, om deze groep zo spoedig mogelijk duidelijk te maken dat criminaliteit uiteindelijk niet loont. “

Hoogleraar Jeugdbescherming Ido Weijers stelt in de Volkskrant strengere maatregelen voor om jonge veelplegers te ontmoedigen.