Binnenland

Audio: ‘De overvallers liggen hier dood te gaan, godverdomme, schiet op ‘

23-09-2014 13:54

De eerste kogel die juweliersvrouw Marina Sanders afvuurde op één van de overvallers in de juwelierszaak in Deurne, ging recht door het hart van de man. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie, evenals de details van de 112-oproep van Marina Sanders. Zij belde huilend op: “Er is een overval in de zaak. Er moet een ambulance komen, er is iemand gewond!”, zei ze, terwijl één van de overvallers zijn compagnon opriep haar man kapot te schieten. “De overvallers liggen hier in de winkel dood te gaan! De eigenaar is door zijn hand geschoten. Godverdomme zeg, schiet toch op!”

Bewakingsbeelden

Het volgende schot van Sanders raakte zoals bekend de arm van de andere overvaller. De kogel die uiteindelijk de hand van haar man Willy trof, ging recht door het lichaam van de overvaller.

Bewakingsbeelden hebben uiteindelijk de doorslag gegeven om Marina Sanders niet te vervolgen, aangezien zij uit noodweer handelde. Haar man wordt wel vervolgd vanwege verboden wapenbezit. Het wapen werd aangeschaft na een eerdere overval op de zaak, in 2010. Daarbij liep Marina een PTSS op, weet Omroep Brabant.

Op onderstaande audio kunt u het einde van het 112-gesprek van Marina Sanders horen.