Weten & Tech

‘Welkomstpakket vakantiegangers’ winnaar Dutch Open Hackathon

22-09-2014 14:27

De WelcomeHome app van team ‘Caching Issues’ is als winnaar uit de bus gekomen bij de Dutch Open Hackathon. De Dutch Open Hackathon is een evenement waarbij in een weekend teams van enthousiastelingen aan de slag gaan met de ‘application programming interfaces’ (API’s) van bedrijven, die via deze weg informatie publiekelijk beschikbaar maken. Het evenement is uniek doordat commerciële bedrijven er in participeren middels het ter beschikking stellen van data via een API. Voor zover toegestaan, uiteraard.

Welcome Home

Team ‘Caching Issues’ won met een app waarmee een welkomstpakket kan worden besteld voor vakantiegangers; ‘Welcomehome’. Runner-up werd de app Alberto van het team DDB & Tribal & Friends. Met deze app kunnen, de naam verraadt het al, boodschappen worden rondgebracht door iemand die zich heeft aangemeld als bezorger.

Arjan El Fassed van de Open State Foundation is enthousiast over het verloop van het evenement:

Het is de eerste keer dat een groep van internationale bedrijven van deze omvang samen werken met ontwikkelaars aan open innovatie. Het resultaat van de Dutch Open Hackathon laat zien wat het delen van open API’s en technologieën kan opleveren voor consumenten en bedrijven

Open State Foundation werkte samen met de organisatie bestaande uit Nederlandse bedrijven bij de opzet van hackathon. De Foundation stelt zich tot doel (het gebruik van) ‘open platformen’ te promoten en is in Nederland onder andere bekend van de developers gemeenschap ‘Hack de overheid’. De bedrijven Ahold, Schiphol, KLM, Philips, Rabobank, TomTom en USG People organiseerden het event en men stelde API’s beschikbaar om tegenaan te programmeren.