Nieuws

Blendle krantenoverzicht 22 september

22-09-2014 09:15

Dit zijn de artikelen die u vanochtend niet mag missen. Via Blendle.

AD: Het Haagse stel dat Brussel wilde opblazen
De explosieven lagen al klaar, in het huis van Adil U. en Zeyneb K. Een jihadist kan overal opduiken.

De Standaard: Ook Belgen denken aan vettaks
In Denemarken mislukte hij volledig. De ‘vettaks’ daar maakte een pakje boter zo’n dertig procent duurder: de Denen staken massaal de grens over om elders boter te kopen. Maar dat is geen reden om de strijd tegen ‘globesitas’ op te geven. In Finland lukt het namelijk wél.

de Volkskrant: Is deze man de zoon van een multimiljonair?
Een raar verhaal. Ronald Nijman gaat op zoek naar zijn biologische vader, vindt hem en wordt alleraardigst ontvangen door zijn kinderen. Totdat blijkt dat zijn halfbroer en halfzus willen dat hij afstand doet van de miljoenenerfenis. En nu wordt het lichaam van de multimiljonair opgegraven.

nrc.next: Aangeboden: huurmoordenaar (m/v)
“De beste plek om je problemen in op te bergen, is een graf.” De advertentie op de illegale marktplaats Black Market Reloaded laat niets aan onduidelijkheid over: het is een aanbieding van een huurmoordenaar. Vandaag start het proces tegen een groep Nederlanders die Black Market Reloaded zou hebben gerund.

Trouw: Het gaat niet lukken met de thuiszorg
Nog drie maanden. En dan is de overheveling van thuiszorg naar gemeenten een feit. Maar die zijn er niet klaar voor, vooral omdat er te weinig geld is. Instelling De Hoenderloo Groep: “20% minder budget betekent dat we 50 jongeren naar huis moeten sturen”.

AD: ‘Het liefst had ik op zijn tosti gespuugd’
Het begon met een ‘verdwaalde’ kus. En het eindigde met aanranding in de keuken van het bedrijf. Karin Bosman uit Krommenie werd 2 jaar lang stelselmatig door haar baas seksueel geïntimideerd. Aan het begin van ‘De Week tegen het Pesten’ is dit haar verhaal.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle