Binnenland

Pro Patria cancelt demonstratie in Den Haag

19-09-2014 14:54

In navolging van de Muslim Defence League heeft ook Pro Patria besloten om af te zien van een demonstratie zaterdag in Den Haag. De groep zegt dat stilstaan op een grasveldje geen zoden aan de dijk zet.

Onderstaande verklaring plaatste de groepering zojuist op Facebook:

Onze juridische adviseurs vertelden ons dat de kans op winst bij een kort geding nihil zou zijn. Wat ook bleek uit de uitslag. Wij besloten een ander pad te gaan bewandelen en vroegen routes aan in aanlengende steden. Wij vinden lopen een prioriteit. Stil staan op een grasveldje zet geen zoden aan de dijk. Die routes zouden langs salafistische hotspots gaan in die steden. Vanaf vorige week waren we daar druk mee. De gemeenten hebben net zolang gerekt tot een eventueel kort geding steeds moeilijker zou worden. Als voorbeeld, de gemeente Voorburg-Leidschendam besloot gisteravond laat dat een staande manifestatie naast een op zaterdag leeg kantorenwijk zou moeten plaats vinden. Van de gemeente Rotterdam mochten we wel lopen, maar op de stoep langs de Maasboulevard. En dan een route van een half uur. De burgemeester Aboutaleb van de gemeente Rotterdam heeft in ieder geval meer lef dan zijn evenknie in Den Haag. Aan de andere kant is dat dan ook weer niet zo heel moeilijk natuurlijk.

Wij hebben besloten alles op te schorten en een nieuwe aanvraag te doen. Ruim van tevoren zodat er goed overlegd kan worden tussen de gemeente en Pro Patria. Het is ons niet te doen om media-aandacht om even met onze naam in de krant te staan. Wij willen wat veranderen, iets bereiken. Dat kunnen we doen door bijvoorbeeld een protestmars te lopen tegen de duizenden salafisten in Nederland, tegen de honderden pro-ISIS fanboys in Den Haag. Want iedereen die van tevoren zei dat onze eerste mars op 10 augustus niks zou bewerkstelligen, kan achteraf concluderen dat deze voorbarige conclusie onterecht was. Wij hebben de aandacht van de media en van justitie op de ISIS fanclub in Nederland gericht, iedereen kon zien dat de Schilderswijk een no-go-area is geworden voor een Nederlander met een Nederlandse vlag. Door morgen op het door de gemeente voorgestelde grasveldje aan de rand van het stadscentrum onze onvrede te gaan uiten, gaan we niks bereiken.

De politie heeft bij monde van een strenge woordvoerster laten weten dat alleen dat grasveldje een optie is. Iedereen die in groepsverband de stad intrekt wordt staande gehouden. Wij raden iedereen dan ook aan om morgen geen gekke dingen te gaan doen. Er zullen nog genoeg gelegenheden komen, helaas is het broodnodig, om te protesteren en op te staan tegen de salafisten die ons land bedreigen. Zoals Han ten Broeke van de liberale partij de VVD al zei in een panelgesprek : “De vraag is niet of, maar wanneer er aanslagen in Nederland zullen gaan plaats vinden.”

Dus blijf morgen thuis, of voor de mensen die al in Den Haag zijn: Den Haag heeft genoeg bezienswaardigheden.

Van de vijf geplande demonstraties, zullen er voor zover bekend drie doorgaan. GeenStijl , AFA en NVU zullen hun geluid laten horen. De NVU roept medestanders middels een spectaculair filmpje op om mee te demonstreren.

Lees ook:
Muslim Defence League schrapt demonstratie wegens doodsbedreigingen
Locatie’s demonstraties Den Haag bekend