Binnenland

Hardhandige agent Schilderswijk overgeplaatst

19-09-2014 06:18

De agent die onlangs ophef veroorzaakte toen hij de Marokkaan Oubayda (14) hardhandig tegen de grond drukte, werkt niet meer in de Schilderswijk. Dit meldt De Telegraaf. Het Haagse hoofdbureau bevestigde dit tegen de krant.

De Marokkaanse ambassadeur, die eerder zei een klacht in te zullen dienen tegen de politie, spreekt van “passende maatregelen”.

Allochtone jongeren uit de wijk melden dat ze deze week op bureau Hoefkade te horen hebben gekregen dat de betrokken agent is overgeplaatst. Hij zal twee maanden lang niet actief zal zijn in de Schilderswijk.

Tijdens een bijeenkomst met enkele buurtbewoners, de bureauchef en ambtenaren van het stadhuis zou deze informatie gedeeld zijn. Ook werd hier bekend gemaakt dat agenten die werken in de achterstandsbuurt een zogeheten IBT-training krijgen. Die is erop gericht om beter om te kunnen gaan met de spanningen die zijn ontstaan na de arrestatie van de 14-jarige jongen.

De politie stelt dat de overplaatsing van de agent al eerder was afgesproken en is deze vervroegd in verband met het incident. “De collega is wel aan de slag aan een ander bureau. Dat stond al gepland. Extra zuur voor hem dus om zijn dienst zo af te sluiten”, aldus een politiewoordvoerster.