Nieuws

Blendle krantenoverzicht 18 september

18-09-2014 09:00

Trouw: Nederland gaat F-16’s inzetten tegen IS
Bronnen dichtbij het kabinet bevestigen aan Trouw dat Nederland straaljagers én wapens aan Koerden gaat leveren in de strijd tegen IS. Daarmee komt Nederland tegemoet aan de voorwaarde van de VS: je doet volop mee, of je doet niet mee.

nrc.next: Dit is wat je moet weten over het Schots referendum
Vandaag is het zover, de Schotten stemmen over hun toekomst: blijven ze in óf verlaten zij het Verenigd Koninkrijk? Maar waarom is er eigenlijk een referendum, kan Schotland wel op eigen benen staan en hoe zal een onafhankelijk Schotland eruit gaan zien? Titia Ketelaar, correspondent Verenigd Koninkrijk (en Schotland?) beantwoord elf vragen.

TPO Magazine: Fatwa hier. Fatwa daar
Een Facebookfatwa, een all you can eat-fatwa en een reizen naar Mars-fatwa. Er zijn nogal wat islamitische instituten en geestelijken die van alles en nog wat verbieden. Ester Meerman sprak met Egyptische jongeren over de zin en onzin van fatwa’s. ‘Misschien kunnen ze zich beter druk maken om arme mensen die geen eten hebben.’

kranten 18 september

De Standaard: Wordt Nederland de gevangenis van Europa?
Na de Belgische boeven zullen er naar alle waarschijnlijkheid binnenkort ook Noorse boeven in Nederlandse gevangenissen hun straf komen uitzitten. Hoe komt het dat er in ons land gevangenissen leegstaan terwijl onze buren kampen met overbevolking?

De Telegraaf: Hier is defensiebabe
Als erewacht wist ze tijdens Prinsjesdag met haar oogverblindende looks toch even de aandacht af te leiden van het koninklijk paar. Wie is ‘defensiebabe’?

de Volkskrant: ‘De politie mishandelt onze kinderen’
Het blijft onrustig in de Haagse Schilderswijk. Nu niet vanwege jihadisten, maar omdat de politie Oubayda in de houdgreep nam. ‘Weet je waar wij voor pleiten? Dienstnummers van agenten moeten zichtbaar zijn. Agenten moeten camera’s hebben, zodat alles wordt vastgelegd als er iets gebeurt.’

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle