Stichting omgebrachte broertjes Ruben en Julian bestolen

17-09-2014 06:46

De voormalig voorzitter van Stichting RuJu heeft drieduizend euro van die stichting in zijn eigen zak gestoken. Dit meldt RTV Utrecht op basis van eigen onderzoek. De stichting werd opgericht na de moord vorig jaar mei op de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. Remco M. maakte geld over naar zijn eigen rekening, omdat hij in geldnood zat vanwege een verbouwing aan zijn huis.

De stichting haalde geld op voor een landelijk monument ter nagedachtenis aan alle kinderen die door huiselijk geweld omgekomen zijn. Een jaar geleden leverde een benefietwedstrijd tussen Lucky Ajax en het RTL Sterrenteam nog elfduizend euro op. Hiervan was vijfduizend euro afkomstig van Lucky Ajax. Een paar weken later begon M. met het stelen van geld.

M. viel begin dit jaar door de mand toen hij betrapt werd door medebestuursleden. Hij bleek tussen oktober en januari geld achterover te hebben gedrukt. De stichting zette hem direct op straat en deed aangifte. Inmiddels is hij veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur. Stichting RuJu en M. hebben een terugbetalingsregeling getroffen, aldus RTV Utrecht.

Volgens M. zelf is er niets van alle aantijgingen waar. Hij stelt dat het ‘een broodje-aap verhaal is dat bestaat uit valse informatie’. M.: “Ik ontken in alle toonaarden dat ik iets gedaan heb.” Het bestuur van Stichting RuJu wil wegens omstandigheden niet op de kwestie reageren.