Binnenland

Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd

17-09-2014 17:03

Marina Sanders, de juweliersvrouw uit Deurne die twee Marokkaanse overvallers dood schoot in haar zaak, wordt niet vervolgd. Justitie heeft tegenover Omroep Brabant verklaard dat het gaat om noodweer.

Marina schoot beide mannen neer

In maart van dit jaar overvielen twee mannen juwelierszaak Goldies in Deurne binnen. Marina Sanders schoot beide mannen dood. Uit camerabeelden is gebleken dat Marina ziet hoe haar man wordt belaagd. Vervolgens pakt ze het pistool en dreigt ze ermee wanneer één van de mannen naar de ruimte komt waar zij zich bevindt. Hij draait zich om en stort zich op Willy Sanders, de man van Marina.

Vervolgens laadt Marina het pistool en schiet ze door de deuropening op de overvaller, die in zijn arm wordt geraakt. De kogel raakt ook haar man. Daarna schiet Marina de overvaller in zijn been. Nadat beide overvallers zich op de juwelier storten, schiet Marina beide overvallers in de borst. Beide overlijden.

Noodweer

Aangezien Marina eerst dreigde, toen in een arm en been schoot en pas op het laatst in de borst, spreekt Justitie van noodweer. De hele justitietop heeft zich met het besluit beziggehouden, schrijft de regionale omroep. Volgende week vrijdag zal een persconferentie worden gehouden, waarbij vermoedelijk de beelden worden getoond.

Lees ook:
Reconstructie van de schietpartij: ‘Schiet hem kapot, schiet hem kapot’