Nieuws

Blendle krantenoverzicht 17 september

17-09-2014 08:45

De beste artikelen uit de ochtendkranten, via Blendle.

De Telegraaf: ‘Alsof ik tegen een witte muur reed’
Op de A58 raakten 150 auto’s betrokken bij een kettingbotsing. Er vielen twee doden te betreuren. Een ooggetuigenverslag: ‘Ik hoorde kinderen gillen en ben direct naar ze op zoek gegaan.’

nrc.next: Het handigste overzicht van Prinsjesdag
Dit wordt allemaal anders. Van dalende zorgkosten tot opvang van asielzoekers, wat verandert er nu daadwerkelijk? Hier staat alles compact en begrijpelijk op een rijtje.

de Volkskrant: Kiev zwicht. De rebellen krijgen zelfbestuur
Oekraïne heeft het associatieverdrag met de EU getekend en ondertussen de opstandige gebieden zelfbestuur beloofd. Daarmee heeft Poetin zijn doel bereikt.

krantjes 17 september

Trouw: Waarom interesseer jij je zo weinig voor ebola?
De uitbraak van ebola heeft tot nu toe al meer slachtoffers geëist dan tyfoon Haiyan die een spoor van verderf achterliet op de Filipijnen. Toch lijkt de wereld er relatief weinig oog én hulp voor te hebben. Hulpverleners in gele pakken zijn niet ‘sexy’.

AD: ‘Mijn zoon is nog 15 en hij heeft mij nodig’
Abdulrahman liet al langer een baardje groeien en kleedde zich ook in een djellaba, ‘zo’n lange jurk’. Zijn moeder kreeg de schrik van haar leven toen ze tijdens een vakantie in Istanboel ’s morgens ontdekte dat het bed van haar zoon leeg was. Vijftien jaar en vertrokken naar Syrië.

de Volkskrant: Nico Dijkshoorn zit op een terras in Antwerpen en dan gebeurt er dit
Hilarische column. ‘Leg het de mensen maar eens uit, wat je in Gent deed. Met je lulletje. Smeerlap!’

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle