Binnenland

Goudse puber (15) naar Syrië vertrokken

16-09-2014 07:25

Een 15-jarige jongen uit Gouda is afgereisd naar Syrië. Dit heeft de puber zelf bevestigd op zijn -inmiddels gesloten – Facebookpagina. Op de vraag van vrienden waar hij is, antwoordt hij: ‘De vraag of ik in Syrië ben? Ja, dat ben ik. Verder beantwoord ik onzinnige vragen niet, aangezien ze alleen in het voordeel van politie zijn.’

Volgens de rector van scholengemeenschap Leo Vroman, waar de knul in havo-5 zat, is Abdulrahman Al Shamri na de vakantie niet komen opdagen, schrijft het AD.

Burgemeester Milo Schoenmaker wil niet ingaan op het vertrek van de scholier naar Syrië. Wel zegt hij dat het signaal over de jongen bekend is. Volgens Schoenmaker gaat het om een individueel geval.

Schoenmaker zegt dat er nog steeds maar vijf bevestigde berichten bekend zijn van Goudse ‘uitreizigers’, zoals hij ze noemt. Het gaat hierbij om de zogeheten jihadbruiden. Die vijf vrouwen (een autochtone Nederlandse, een Bosnische en drie Marokkaanse) vertrokken eerder dit jaar naar Syrië om daar te trouwen met jihadstrijders om op die manier een steentje bij te dragen aan de ‘heilige oorlog’.