Nieuws

Blendle krantenoverzicht 16 september

16-09-2014 09:02

de Volkskrant: En deze rapportcijfers krijgt het kabinet Rutte II
Vandaag zitten ze weer strak gekapt en chique gekleed vooraan in de Ridderzaal: de ministers van het kabinet-Rutte II. Halverwege zijn ze. Hoe brengen ze het ervan af? Wie scoort het hoogst, en wie het laagst?

AD: Zij jaagt op daders MH17
‘Ik dacht meteen: zij kan dit aan. Patricia bedrijft topsport, want zo’n onderzoek is van haar niveau. Ze speelt in de Champions League van de politiewereld.’ Patricia Zorko, chef van de Landelijke Eenheid, schaakt op vele borden, maar doet het uitstekend tot op heden.

de Volkskrant: De Belgische TBS’er die euthanasie mag plegen
Frank Van den Bleeken is geen doorsnee tbs’er: hij is welbespraakt, intelligent en op het eerste gezicht zachtaardig. Maar door een psychische aandoening kan hij zijn seksuele lusten niet bedwingen. In België kán hij niet goed behandeld worden, in Nederland mág hij niet behandeld worden. Hij ziet nog maar één uitweg.

kranten

De Telegraaf: Circus Zlatan
Morgenavond in de Amsterdam Arena: Ajax-PSG, met natuurlijk weer alle ogen gericht op Zlatan Ibrahimovic. In De Telegraaf blikt ‘ontdekker’ Leo Beenhakker terug op het moment dat hij Zlatan bij Ajax haalde.  ‘Na het gesprek met hem dacht ik: God allemachtig zeg’.

Trouw: Dit is waarom Pauw tegenvalt
De kijkcijfers dalen gestaag voor de talkshow die tegen wil en dank moet opboksen tegen Humberto’s RTL Late Night. Ja, het zijn andere programma’s op een ander tijdstip, maar toch. Is de tafel te klein? Zijn we Jeroen Pauw-moe? Trouw analyseert.

De Tijd: Na 307 jaar is Schotland nu wel klaar met Engeland
Overmorgen stemmen de Schotten over hun toekomst binnen of buiten het Verenigd Koninkrijk. Maar hoe zal een onafhankelijk Schotland eruit komen te zien? En wat zijn de gevolgen van een eventueel ‘nee’ tegen de afscheiding? Interessant interview met de Schotse politicoloog Michael Keatin.

AD: Marlou in voetsporen LeBron en Ronaldo
Nike heeft een nieuw gezicht. Waar eerder LeBron James en Cristiano Ronaldo schitterden in de wereldwijde commercials is het nu de beurt aan Blade Babe Marlou van Rijn. Onze eigen Marlou, hét uithangbord van Nike.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle