Binnenland

Beruchte crimineel verdacht van overval op schoonouders

16-09-2014 07:35

De Amsterdamse politie heeft maandag de beruchte beroepscrimineel Rob Zegerius in zijn cel in Almere gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een overval op zijn bejaarde schoonouders in Amstelveen. Dat meldt De Telegraaf.

Het echtpaar werd in februari door meerdere overvallers in hun woning overvallen. Hierbij werden de bejaarden bedreigd en vastgebonden. Vervolgens gingen de rovers er met sieraden, kunstwerken, betaalpassen en de auto van het slachtoffer vandoor.

Op 17 april kreeg de zaak een bijzondere wending toen aan de voordeur van de slachtoffers een tas werd opgehangen met een deel van de buitgemaakte sieraden. In een brief boden de daders aan dat alle spullen zouden terugkomen als het echtpaar een flink bedrag zou betalen.

Omdat de daders zeer goed op de hoogte bleken van de situatie in het huis van de slachtoffers, hield de politie van meet af aan rekening met de betrokkenheid van schoonzoon Zegerius.

Zegerius zit momenteel een straf uit van twintig jaar, wegens zijn rol in de zogenoemde Yellowstonezaak. Hij is hierin onder meer veroordeeld voor het opdracht geven tot een moordaanslag. Ook misdaadjournalist Koen Scharrenberg en ’positiviteitsgoeroe’ Emile Ratelband waren destijds verdachten in het onderzoek.

De echtgenote van Zegerius, de dochter van het overvallen echtpaar, werd ook verdacht, maar pleegde zelfmoord in haar cel.