Binnenland

Paarden Prinsjesdag krijgen schriktraining met gillende kids en rookbommen

15-09-2014 16:23

Regionieuws van maandag 15 september

Twee fietsen in no-time gestolen

Een 29-jarige dame uit Breda kocht een nieuwe fiets, nadat haar vorige vehikel was gestolen. Slecht tien minuten na de aanschaf van de nieuwe fiets werd ook deze gejat. De vrouw was op het moment van de diefstal net een winkel binnengestapt om een goed kettingslot te kopen. Ziet u in of rondom Breda een blauwe Batavusfiets met acht versnellingen en zwart/blauwe snelbinders? Aarzelt u niet en belt u de politie.

Woonwagenkamp Emmen scoort, scheids ‘vergeet’ nieuwe regels

De voetballers van Woonwagenkamp Emmen hebben zondagmiddag een onreglementair doelpunt gemaakt. Guus de Vries schoot een ‘stuitbal’ rechtstreeks in het doel en dat mag niet, zegt oud-scheidsrechter Ruud Bossen. De regels zijn vorig jaar veranderd, maar de dienstdoende arbiter was daar klaarblijkelijk niet van op de hoogte. WKE verloor uiteindelijk in de laatste minuut met 3-2 van ADO’20, wat zeker voor de opponent als gerechtigheid zal voelen.

Agent houdt in vrije tijd rovende man in scootmobiel aan na achtervolging

Helden zijn het! Twee agenten die in hun vrije tijd aan het winkelen waren, hebben een 56-jarige winkeldief in een scootmobiel op heterdaad betrapt én aangehouden na een achtervolging. De man probeerde nog te ontkomen door het gaspedaal van zijn scootmobiel flink in te trappen. Daarbij raakte hij meerdere personen. Uiteindelijk wist een agent zijn scootmobiel beet te pakken en vervolgens was het een koud kunstje de man aan te houden.

Paarden Prinsjesdag krijgen schriktraining

Op het strand van Scheveningen hebben de paarden die dinsdag meelopen tijdens Prinsjesdag een heuse schriktest ondergaan. Dat ging gepaard met harde muziek, gillende kinderen en rookbommen. Het is belangrijk dat de paarden die schrikken snel weer terug in de kudde komen. Het belooft weer een spannend gebeuren te worden morgen.

Vergrijzing in Limburg

Limburg is keihard aan het vergrijzen. Inmiddels is ruim vijftig procent van de inwoners van de meest zuidelijke provincie van ons land boven de vijftig jaar oud. In Vaals gaat het om ruim zestig procent. Studentenstad Maastricht is met 46 procent vijftigplussers een soort van Limburgs groen blad. Het CBS denkt dat in 2019 de helft van álle Nederlanders vijftigplusser is.

Tuinfeest bij Henk en Gepke

Bij Henk en Gepke Broekema, volgens het immer goed ingevoerde PrachtigPekela bekend van de ijssculpturen, is zondag een groot tuinfeest georganiseerd. De tachtig gasten konden onder meer genieten van een optreden van Lucas en Gea. Voor een sfeerimpressie klikt u hier.