Nieuws

Blendle krantenoverzicht 15 september

15-09-2014 09:06

De beste artikelen van deze ochtend.

Trouw: In Slavjansk is alles rustig. Maar dan komt Poetin ter sprake
De stad in Oost-Oekraïne is in twee kampen verdeeld. Soms zelfs binnen hetzelfde gezin. Terwijl Vlada, een vijftienjarige activiste, Oekraïnse vlaggetjes op bushokjes schildert, belt haar broer op dat hij voor de seperatisten gaat vechten. “Hij zei dat hij me zou beschermen, dat dat zijn taak was als Rus. Toen zei ik dat ik geen Russische familie heb.”

Brabants Dagblad: Waarom veranderden Foley, Sotloff en Haines in zombies?
Ze scholden niet, tierden niet, probeerden zich niet los te worstelen. Terwijl ze de dood voor ogen hadden. En nee, ze waren niet gedrogeerd.

kranten15

De Standaard: ‘Die automaten vormen een echte plaag’
Wat doe je als je na je werk behoefte hebt aan die welverdiende boterham, maar de winkels zijn al dicht? Onze zuiderburen hebben dé oplossing gevonden: de broodautomaat. Inmiddels zo populair dat ze volgens de burgemeester van Merchtem een heuse plaag beginnen worden.

AD: De paardenbeul stopt niet vanzelf
Met een speciaal team maakt de politie jacht op de dierenbeul(en) die in een jaar tijd al tachtig paarden verminkte. “Dit gaat niet zomaar ophouden en je moet ook vrezen voor de veiligheid van de mensen in de omgeving van zo’n dader.”

de Volkskrant: De Facebook Like-knop is begraven
In Paradiso werd afscheid genomen van een icoon. In de rouwadvertentie staat: ‘Je was spontaan en levenslustig en stond altijd klaar als we een vriend nodig hadden. Je was nooit meer dan een click van ons verwijderd. We zullen je missen.’

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle