Binnenland

Paniek om onbeheerde koffers door taalbarrière Chinese toeristen

11-09-2014 16:17

Het regionieuws van donderdag 11 september.

Glazenwasser krijgt geen subsidie

Kunstenaar Douwe Buwalda uit Kampen snapt niet dat de gemeente Amsterdam hem niet tienduizend euro aan gratis geld wil geven, voor een trucje tijdens het ramenlappen. Buwalda wil “geheel onverwachts een poëtische tekst op een raam schrijven, in plaats van het te lappen”. Hij werd al eerder afgewezen, maar ging in beroep. Buwalda vindt zijn project “inhoudelijk ijzersterk”.

Man overleden na steekpartij

In Den Bosch is een man overleden aan de gevolgen van een steekpartij. De politie arresteerde een 52-jarige man die op hetzelfde adres woont in verband met de steekpartij. Buurtbewoners vertelden aan Omroep Brabant dat de twee al 25 jaar samen in het huis wonen.

Paniek om onbeheerde koffers door taalbarrière Chinese toeristen

Paniek vanmorgen in een trein richting Amsterdam Centraal. Via de intercom werd gewaarschuwd dat er drie onbeheerde koffers in de trein lagen. Deze bleken van enkele Chinese toeristen te zijn, die de berichtgeving via de intercom niet konden verstaan. In totaal leverde het oponthoud maar liefst drie minuten vertraging op en dat is nét genoeg om deze rubriek te kunnen halen.

Woede om verslavingskliniek naast school

Het Altra College is een school voor leerlingen met problemen. Dat juist naast deze school een verslavingskliniek wordt geopend, stuit de directie van het College dan ook tegen de borst. “We zijn een school voor leerlingen met een stoornis in het autistische spectrum. Voor veel leerlingen een laatste kans op goed onderwijs”, zo zegt de directie. “Ouders van onze leerlingen zijn zeer bezorgd.”

Bulgaar wil 1300 buitenlandse frisdrankflessen inleveren en krijgt een boete

Een 27-jarige Bulgaar is tegen de lamp gelopen, toen hij samen met een 24-jarige vrouw en een 6-jarig kind probeerde om 1300 frisdrankflessen uit het buitenland in te leveren bij een supermarkt om er zodoende statiegeld voor te krijgen. Toen de man met vier grote containerzakken richting de automaat liep, rook het personeel onraad en werd de politie ingeschakeld. De man kreeg 350,- euro boete en kan fluiten naar zijn statiegeld.

Geen nieuwe leiders, jeugdbrandweer stopt

Slecht nieuws voor jonge vuurbestrijders. Brandweer Twente stopt met de jeugdbrandweer in Haaksbergen, aangezien er geen nieuwe jeugdleiders zijn gevonden. Bij de jeugdbrandweer kunnen jongeren tussen de elf en achttien jaar praktijk- en theorielessen volgen over brandbestrijding en andere brand gerelateerde zaken. Als afsluiting is een oefening op het vliegveld van Twente georganiseerd.

HEMA Pekela heropent de deuren

BAM! Keiharde goed nieuwsshow in Pekela. De HEMA opent na een renovatie van maar liefst zes(!) weken weer de deuren en zal dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 20 september om 09.00 uur kunt u weer terug bij het mooiste warenhuis van Pekela en omstreken. Los van uw reguliere boodschappen of een lekker worstenbroodje (met of zonder saus, wij adviseren met) komt u aan uw trekken met de volgende acties:
– Visagist die beauty tips geeft..
– HEMA koffie met natuurlijk appeltaart met slagroom…
– Tompouce met slagroom…
– Rad van Fortuin met leuke prijzen…
– En natuurlijk laten we onze overheerlijke rookworst proeven
– Als klap op vuurpijl …iedereen met krantenbon 20% korting op 1 artikel naar keuze.

Gehandicapt meisje vergeten in busje, stroom van kritiek op organisatie

Leerlingenvervoer Klomp Groep ligt onder vuur, nadat onlangs een chauffeur vergat dat er nog een gehandicapt meisje in zijn bus zat. Omwonenden zagen haar zitten en bevrijdden haar door een ruit in te tikken. Volgens RTV Utrecht past deze melding in een reeks van klachten. De SP noemt het vervoer ‘een chaos’, terwijl ouderorganisatie Balans het woord ‘schandalig’ in de mond neemt.

Baby’s krijgen post met betrekking tot hun vrijetijdsbesteding

Een systeemfaal bij de gemeente Berkelland heeft ervoor gezorgd dat onder meer honderden baby’s en hoogbejaarden een brief hebben gekregen met vragen over hun vrijetijdsbesteding. Ze worden daarin gevraagd mee te werken aan een steekproef voor een wetenschappelijk onderzoek. “De leeftijdscategorie is niet goed gefilterd”, was de allesverklarende conclusie van een gemeentemedewerker.

Eekhoorns vallen dood uit boom

In Twente vallen rode eekhoorns dood uit de bomen. Dat meldde de Zoogdiervereniging donderdag. De vereniging wil dat mensen de vondst van verse dode eekhoorns melden, zodat onderzocht kan worden wat de dieren mankeert.
Het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) in Utrecht haalt de dode eekhoorns op en onderzoekt de kadavers. Rode eekhoorns zijn een inheemse diersoort. Buitenlandse eekhoornsoorten die in Nederlandse bossen zijn losgelaten, bedreigen de inheemse eekhoorn. (ANP)