Binnenland

Gezin uit Hilversum met vier kinderen vertrekt naar Syrië

11-09-2014 14:00

Een gezin met vier kinderen uit Hilversum, waarvan de meeste nog leerplichtig zijn, is vermoedelijk naar Syrië afgereisd om zich aan te sluiten bij IS. De blijkt uit een brief die burgemeester Pieter Broertjes heeft gestuurd naar de Hilversumse raad.

Dat schrijft.RTV Noord-Holland. De hele brief van burgemeester Broertjes leest u hier:

Geachte raad,
De AIVD heeft mij begin september op de hoogte gesteld van het feit dat een Hilversums gezin vermoedelijk naar Syrië is afgereisd. De ouders lijken de stap te hebben genomen zich in het kalifaat van de IS te vestigen. Het gezin bestaat uit een man, een vrouw en hun vier kinderen. Meerdere kinderen zijn leerplichtig. De schoolleiding is op de hoogte gebracht.

Tussen begin september en nu heb ik met betrokken partners (OM, politie, Raad voor kinderbescherming, NCTV) overleg gepleegd. Het gezin heeft Nederland verlaten, dus we hadden tijd om zorgvuldig informatie met elkaar uit te wisselen en af te stemmen. Dat is de reden waarom ik nu met dit bericht naar buiten treed. Het is niet aan de gemeente nader in te gaan op de persoonlijke informatie over dit gezin.

De aanpak van radicalisering is sinds 2007 een thema binnen het integraal veiligheidsbeleid van de gemeente Hilversum. Regelmatig wordt het dreigingsbeeld geactualiseerd en er wordt structureel geïnvesteerd in het onderhouden van het maatschappelijk netwerk van sleutelpersonen. Met vertegenwoordigers van alle moskeeën wordt regelmatig overlegd over veiligheid en uitingen van discriminatie. Daarnaast is er regulier overleg met diverse overheidsinstanties.
Hoogachtend,
de burgemeester van Hilversum
P.I. Broertjes.