Binnenland

‘D-pupillen stoppen door naderend onweer, club krijgt boete van KNVB’

10-09-2014 16:20

Het regionieuws van woensdag 10 september

D-pupillen stoppen door naderend onweer, club krijgt boete

SC Buitenboys, de voetbalclub uit Almere die landelijke bekendheid genereerde toen een grensrechter van de club overleed na een vechtpartij op het veld, is woedend. De KNVB heeft de club een geldboete van honderd euro opgelegd, nadat een D-team van de club het veld verliet vanwege naderend onweer. Volgens de voorzitter van de club is de scheidsrechter meerdere malen verzocht de wedstrijd te onderbreken en weigerde hij permanent. Toen besloot de trainer zelf met zijn team van het veld te stappen.
In een reactie tegenover ThePostOnline zegt KNVB-persvoorlichter Hans van Kastel: “Scheidsrechters tellen bij een lichtflits hoe lang het duurt voordat het dondert en wanneer dit minder is dan tien tellen moeten ze de wedstrijd onderbreken. De scheidsrechter nam één flits waar en het duurde vervolgens vijftien seconden voordat het donderde. Hij vond het veilig genoeg om door te spelen. Aangezien Buitenboys toch van het veld stapte én naderhand in de bestuurskamer enkele verwensingen naar het hoofd van de scheidsrechter slingerde, is deze boete opgelegd.”

Amateurclubs komen mogelijk met sportief statement

Als iets verbroedert, dan is het wel sport. Nu de amateurwedstrijd tussen AFC Arnhem en Sportclub NEC werd afgelast vanwege dreigend geweld tussen rivaliserende supporters van Vitesse (Arnhem) en de profs van NEC uit Nijmegen, komen de clubs mogelijk met een statement. Er wordt gesproken om een dag te organiseren waarop alle teams van beide clubs tegen elkaar spelen, met als grande finale de inhaalwedstrijd tussen beide eerste elftallen, die in de hoofdklasse uitkomen. Het plan is afkomstig uit Arnhem en wordt momenteel besproken bij de amateurs in Nijmegen. Wordt vervolgd.

Gemeente Borger-Odoorn koop bijenkasten t.w.v. 1200 euro

Het college van de gemeente Borger-Odoorn gaat zeven bijenkasten kopen. Het is een plan van GroenLinks en moet worden gezien als een symbolische daad om aandacht te vragen voor de moeilijke positie waarin bijen verkeren. GroenLinks zit niet meer in de raad, maar zal toch ook een kast krijgen, evenals de zes raadsfracties. De aanschaf van de kasten kost de gemeente 1200 euro.

Wordt u de nieuwe Commissaris van de Koning in Utrecht?

Bent u grappig, daadkrachtig en beschikbaar? U klinkt als een droomkandidaat als nieuwe commissaris van de Koning in Utrecht. De Provinciale Staten vergadert vanavond over het profiel voor de opvolging van Willibrord van Beek. Aan de hand van de vergadering van vanavond wordt er een profielschets gemaakt, de vacature leest u morgen in de Staatscourant.

Stank dode vissen houdt aan in Zaandam

In een sloot aan de Linnaeusstraat in Zaandam drijven sinds eind augustus een hoop dode vissen, nadat een pomp van het hoofdriool kapot bleek te zijn. Veel vissen overleefden het mechanische ongemak niet en zorgen sindsdien voor een behoorlijke stankoverlast. De gemeente heeft inmiddels “aanvullende schoonmaakacties” uitgevoerd om de stank tegen te gaan.

Papieren misser kost Hotelschool tonnen subsidie

De Hotelschool in Den Haag is ruim vier ton subsidie misgelopen, omdat er een fout is gemaakt met het doorgeven van de gegevens van 64 eerstejaarsstudenten. De studenten studeren in Den Haag, maar stonden in het centraal register Hoger Onderwijs nog ingeschreven op een woonadres buiten de Europese Unie. Aangezien de Hotelschool daar pas na de deadline van het ministerie achter kwam, vissen ze achter het net, weet Omroep West.

Baas vindt na ongeluk vermiste hond weer terug

Hond Ona was onvindbaar na een ongeluk zaterdagmiddag op de A59 bij Waalwijk. Zijn baas Tom Narski zat in zak en as, startte een zoekactie via Facebook en zette zelfs een tent op naast de snelweg op de plek waar zijn hond voor het laatst werd gezien. De 23-jarige Narski en zijn hond Ona zijn inmiddels weer herenigd. Op de Facebookpagina lees je alles over de hereniging.

Petitie voor vrijlaten hond

Anja ’t Lam is de eigenaresse van de American Stafford die onlangs door de politie in beslag werd genomen, terwijl een andere viervoeter door een diender werd afgeschoten. Ze is een petitie gestart om haar trouwe lobbes vrij te krijgen. Zodra ze genoeg handtekeningen heeft, zal ze deze aanbieden aan de minister van Economische Zaken.

Fotoverslag fietsdriedaagse in Pekela

Klik.