Binnenland

‘Golf van zelfmoordpogingen onder Armeniërs in Den Bosch’

09-09-2014 16:21

Het regionieuws van dinsdag 9 september.

Burgemeester: Stop uitzetting Armeniërs

Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft een brandbrief naar de Tweede Kamer gestuurd, aangezien hij zich zorgen maakt over de ‘golf aan (dreigende) zelfmoordpogingen’ onder Armeense vluchtelingen. Rombouts vraagt de Kamer om uitzetting van de asielzoekers stop te zetten, aangezien hun psychische nood te groot zou zijn. Hulpverleners spreken van een ‘medische noodsituatie’. De Armeniërs zijn bang terug te moeten naar hun land van herkomst en daar te dienen als kanonnenvlees voor het leger.

Kunststof dug-outs in Ten Boer

In navolging van Niekerk, Alteveer en Onstwedde heeft ook Ten Boer onveilige dug-outs vervangen. Eerder dit jaar stierf een kind, nadat een dug-out in het Friese Twijzel het begaf. Het betonnen dak van de dug-out kwam naar beneden met alle gevolgen van dien. Sportpark Woltersum in Ten Boer voldeed niet aan de veiligheidseisen en dus is er daadkrachtig opgetreden door de gemeente. De nieuwe dug-outs zijn van kunststof.

Inbreker springt vanaf eerste verdieping en is politie te snel af

In Almere is een inbreker ontsnapt aan de politie, door vanaf de eerste etage van een huis naar beneden te springen en de benen te nemen. Agenten kwamen af op een melding van een man met een bivakmuts op en een zaklamp in zijn hand, die zich zou ophouden in een achtertuin. Toen de agenten ter plaatse waren, zagen zij de man in het huis staan. Ze gingen zelf ook naar binnen, waarop de man de benen nam.

Rozendaal meest inbraakgevoelige gemeente van Nederland

Volgens Omroep Gelderland is Rozendaal de meest inbraakgevoelige gemeente van ons land. In een jaar tijd werd er in bijna twee procent van de huize in Rozendaal ingebroken, of op zijn minst een poging gedaan tot inbraak. Het ging in totaal om dertien huizen. Baarn staat tweede op de landelijke lijst, met 1 inbraak op 53 huizen. In Gelderland staat Ede op nummer twee. Daar werd in 1 van de 71 huizen een inbraak gepleegd.

Kofferbak Mercesdes vol met Nutrilon

Op de eerste Daalsedijk in Utrecht is een man aangehouden, die de kofferbak van zijn Mercedes had volgeladen met Nutrilon. De politie volgde de man, nadat getuigen de man de babyvoeding hadden zien stelen. Omdat Chinezen de Nederlandse babymelk massaal inkopen, is er regelmatig een tekort in Nederland. Utrechtse winkeliers zeiden eerder al te vermoeden dat er roofbendes actief zijn.

Bewoners Beukenhorstflat Diemen slapen buiten

Bij de Beukenhorstflat in Diemen hebben zo’n twintig bewoners buiten geslapen. Woningcorporatie De Key vindt dat hun woningen veilig genoeg zijn om terug te keren, nadat vorige week een deel van de flat verwoest werd door een gasexplosie. De bewoners zelf piekeren er niet over. Ze zijn bang voor instortingsgevaar en asbest. Daarom sliepen zij vannacht in hun auto’s of op bankjes. Eén vrouw werd vanmorgen met onderkoelingsverschijnselen behandeld door ambulancepersoneel.