Weten & Tech

China ontwikkelt mechanische hond

08-09-2014 12:45

China staat bekend om het betere kopieerwerk. En omdat de Amerikanen al jaren bezig zijn met een mechanische hond moeten de Chinezen er ook eentje hebben. Da Gou is geboren.

Dat betekent niets meer of minder dan Grote Hond. Da Gou is gebouwd door het Chinese North Industries Corporation (NORINCO) en lijkt verdacht veel op haar Amerikaanse tegenhanger. Die werd door Boston Dynamics gebouwd nadat het Pentagon een slordige 32 miljoen dollar uittrok voor onderzoek. De robot moet werk verrichten als een ouderwetse muilezel, door voorraden en materieel voor grondtroepen te vervoeren.

Nadat NORINCO haar prototype kort tentoonstelde op een Chinese beurs circuleren er foto’s op het web. Uit de brochure is op te maken dat het monster ongeveer vijf kilometer per uur loopt, en bijna dertig kilo kan dragen. De Amerikaanse tegenhanger gaat iets sneller, en kan 150 kilo vervoeren. NORICO is eerder in opspraak gekomen omdat het zowel Russische als Amerikaanse wapens kopieerde.

Hieronder bewegend beeld van de Amerikaanse Big Dog. Daaronder foto’s van het Chinese model. Bedenk daarbij dat Amerikanen ook bezig zijn met zelfdenkende, en intelligente straaljagers.

CounterfeitBigDogBrochure NorincoBigDog