Voedselbank woest op gezin om weggeven eten

03-09-2014 08:05

Een gezin uit Spijkenisse is door de lokale Voedselbank op de zwarte lijst gezet, toen die erachter kwam dat de familie eten (gratis) op internet aanbood. Dat schrijft het AD.

“We kregen in ons wekelijkse voedselpakket zo vreselijk veel fruit en groente, dat we dat echt niet op konden”, zegt de 32-jarige Dani. “Omdat het tegen mijn principe is eten weg te gooien, besloot ik het op een weggeefhoek op internet aan te bieden.”

Binnen een uur kreeg het gezin zestig reacties: “Ik las zulke schrijnende redenen waarom mensen het wilden hebben, dat mijn man en ik uiteindelijk besloten het te geven aan twee mensen die het hard nodig hebben.”

Omdat het weggeven van eten tegen de regels is, kreeg het gezin van de Voedselbank te horen dat zij geen voedselpakketten meer krijgt. Volgens coördinator Anco Bonninga van de Voedselbank zat het gezin ‘hartstikke fout’, omdat het eten onder een schuilnaam was weggegeven. “Omdat we duidelijk kenbaar maken dat eten zo niet mag worden weggegeven, hebben we besloten het gezin geen pakketten te verstrekken. Als ze het aan anderen geven, hebben ze het kennelijk niet nodig,” aldus Bonninga.

De buren kopen inmiddels extra spullen voor het echtpaar en de drie kinderen. Het gezin heeft al aangegeven vreselijke spijt te hebben van de weggeefactie.