Binnenland

Hartstichting betaalt mee aan dierproeven; 170 honden dood

03-09-2014 16:09

Het regionieuws van woensdag 3 september

Hotel uit Nijmegen in mondiale top vijf

Nijmegen telt mee in de wereld. Hotel Hertogplein uit de stad staat bij Booking.com bij de beste vijf hotels van de wereld. Als gemiddelde cijfer krijgt het maar liefst een 9,6. Hygiëne, ontbijt en service scoren vooral erg goed. Geniet u van onderstaande sfeerimpressie.

Bouwvakker zakt in drijfzand

In Woerden is een bouwvakker vanmorgen door de brandweer bevrijd uit drijfzand. Hij zat daar zeker een uur en raakte gewond aan zijn been. De man zat door onbekende reden vast in een drie meter diepe put. Er werd water in de put gespoten, waardoor het drijfzand minder compact werd en de man kon worden bevrijd. Hij zou veel pijn hebben gehad, hoe het nu met hem gaat is onduidelijk.

Koelvest voor vrouwen in de overgang

De Delftse student Geertje Hofstee heeft een vest ontwikkeld dat vrouwen in de overgang helpt verkoelen. Er zitten koelelementen in het vest, die reageren op plotselinge warmteaanvallen. Hofstee gaf aan graag af te willen studeren op ‘slimme kleding’.

Valse bommelding op Schiphol

Op Schiphol is een man uit Sittard aangehouden, die beweerde een bom bij zich te hebben. De man zat in een vliegtuig dat richting Noord-Afrika zou vliegen. Speurhonden hebben gezocht naar explosieven, maar konden niks vinden. Met een klein uur vertraging is het vliegtuig vertrokken. De man zit nog altijd vast.

Hartstichting sponsort dierproeven

De Nederlandse Hartstichting betaalt al tientallen jaren mee aan dierproeven met honden. Daarbij zien zeker 170 honden gestorven. De Anti Dierproeven Coalitie vindt dat een organisatie alleen goed doel genoemd mag worden, wanneer het ook daadwerkelijke goed doet. Tegen Metro zegt een woordvoerder van de Hartstichting: Wij zijn ons ervan bewust dat dat gevoelig ligt. Maar het gaat altijd om onderzoek dat niet op een andere manier gedaan kan worden; het mag en kan niet worden uitgevoerd op mensen en ook andere dieren zijn hiervoor niet geschikt. Dankzij dit soort onderzoek hebben kinderen met een pacemaker bijvoorbeeld een hogere levensverwachting.”

Sponsor rotondes in Venlo

Heeft u altijd al een rotonde in Venlo willen sponsoren? Dit is uw kans. Middels bordjes op de rotondes worden potentiële sponsoren gelokt. Geïnteresseerde partijen kunnen daar uit de doeken doen wat ze willen neertellen en welke naam ze graag op de rotonde zien vermeld.

EO goes Pekela

We waren er even uit dus dit enigszins oude nieuwtje vandaag toch in uw favoriete regiorubriek: TV-makers van de EO hebben een huisje in Pekela gehuurd, om gedurende een half jaar met eigen ogen te kunnen ervaren hoe het is om in het mooiste dorp van Nederland te bivakkeren. Pekela komt regelmatig negatief in het nieuws, maar is dat terecht? U gaat het zien in ‘Dit is de dag’.