Vrouw berooft honderden bejaarden

02-09-2014 09:44

De politie is op zoek naar de eigenaren van honderden gestolen sieraden, die gevonden werden bij een 31-jarige vrouw. De vrouw heeft bekend jarenlang sieraden gestolen heeft van bewoners in bejaardenhuizen. Volgens de vrouw is ze tussen de 400 en 500 keer binnengeslopen bij de oudjes.

De vrouw kwam tijdens lunchtijd de bejaardenhuizen binnen en viel in de drukte niet op. Ze klopte aan bij bewoners en deed of ze verpleegster was of dat ze kwam helpen bij fysiotherapie. Toen ze binnen was, stopte ze ongemerkt de sieraden in haar zak.

De mogelijkheid bestaat dat veel van de ouderen niet eens weten dat ze beroofd zijn. “Ze had een natuurlijke uitstraling. Het was niet iemand van wie je verwacht dat die sieraden wegneemt”, aldus de politie.

De verdachte werd in juli betrapt toen ze toesloeg in een verzorgingshuis in Delden. De politie vond daarop in haar huis een grote partij sieraden, waarvan nog steeds niet bekend is wie de eigenaren zijn.

Buiten de vrouw is ook een heler aangehouden. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de zaak.