Nieuws

Blendle krantenoverzicht 2 september

02-09-2014 09:17

Dit zijn de beste artikelen van dinsdagochtend, u aangeboden door Blendle:

AD: Hebben we een keer een populaire minister, wordt hij weggehaald
Onze sterspeler, dragende kracht op het middenveld, zeg maar gerust aanvoerder… vertrekt naar Brussel. Frans Timmermans wordt supercommissaris. Na de voetballerij moet ook de politiek er aan geloven: transfers. En ook hier is Nederland het braafste jongetje van de klas.

nrc.next: Het Hollandse Kalifaat
De kans op een kalifaat in ons land? Nihil. Maar door de angst dat het kalifaat overwaait naar Nederland, gaan we ons wel als een kalifaat gedragen. Erg interessant betoog door Zihni Özdil.
de Volkskrant: Dit is Paul. Hij is Uberpopchauffeur.
Na vierhonderd vergeefse sollicitaties heeft Paul eindelijk een baan: chauffeur bij Uberpop. Vorige week werd hij in de omgeving van het Leidseplein op één avond tweemaal ‘besteld’ en tweemaal doemde er geen klant op. Kan zo maar een actie van een TCA-chauffeur zijn, schat hij in.

kranten 2 september
Trouw: Je auto wordt gestolen in Zuid-Afrika. En dan gaat het zo.
Correspondent Niels Posthumus schreef een hilarisch en tegelijk treurig verslag over het disfunctionele politieapparaat. “‘We moeten naar de plek waar je auto is gestolen’, zei de rechercheur. ‘We hebben alleen weinig politieauto’s beschikbaar op het moment. Kunnen we niet met jouw auto naar de plek?’ Ik wenste vurig dat hij een grapje maakte.” Mustread van de dag.
de Volkskrant: ‘Hans Klok is net een zeehond. Als je hem ziet raak je vertederd.’
Bij Hans Klok is alles groots. Met zijn nieuwe show wil hij Nederland, dan Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, vervolgens Londen en daarna Las Vegas veroveren. Hij koopt trucs voor belachelijke bedragen en zoekt steevast de schijnwerpers. ‘Zijn ambitie is altijd groter geweest dan zijn portemonnee.’

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle