Bladen

Paardenpoep ontsiert Woerdens park

01-09-2014 16:53

Het regionieuws van maandag 1 september.

Help virtueel een paard in nood

Roemeense paarden in nood kunnen voortaan virtueel geholpen worden. De Klarenbeekse Miryam Leenaars zet zich in voor de paarden, en via haar organisatie kan voor 2,50 al een Roemeens paard geadopteerd worden. De stichting “werft fondsen om projecten te ondersteunen die het welzijn van werk- en zwerfpaarden in Roemenië verbeteren”.

Koeienduwende boerin vereeuwigd in Amersfoort

In Amersfoort heeft de burgemeester een plaquette onthuld die de doorwaadbare plaats aangeeft waar de stad ooit ontstaan is. Op de plaat is een koe te zien, die door een boer (trekkend) en een boerin (duwend) door de doorwaadbare plek ‘geholpen’ wordt. De plaquette is een geschenk van ‘Gilde Amersfoort’ dat zijn 25-jarig jubileum viert.

Drukte rond Waterput

Afgelopen weekend was het gezellig druk rond de waterput bij de familie Balsters in Nieuwe Pekela. Het publiek kwam afgelopen zaterdag af op de zomerfair, langs het kanaaltje oud Alteveer. Op de fair kon je genieten van een versnapering en een keuze maken uit de selectie van ‘brocante’, kleding, sieraden, ‘landelijke lekkernijen’ en kunst.

Jan Sytze Jonker succesvol als hardloper

De uit Hemrik afkomstige Jan Sytze was het afgelopen weekend aardig succesvol als hardloper. Nadat hij in Harlingen eerder al de Visserijdagenloop op zijn naam schreef, kon hij daar zaterdag ook de tien kilometer van de SBS-loop aan toe voegen.

Paardenpoep in Woerden

Dat paardenliefhebbers niet net zoals hondenbezitters met een zakje ronddraven mag bekend zijn. De gevolgen worden in het Woerdense Brediuspark duidelijk: een onder’gekakt’ pad is bepaald geen aanwinst voor het uitzicht en wandelgenot. John van Doorn roept mede-Woerdenaren op met een oplossing te komen.

Treinrestaurant in Rotterdam vreest sluiting

Restaurant ‘Gare du Nord’ vreest sluiting, nu het wederom is beklad. Lolbroeken besloten andermaal dat op een echt uitgerangeerd treinstel graffiti hoort, en wisten het restaurant -dat inderdaad in een treinstel huist- afgelopen weekend weer te vinden. De eigenaar ‘zit in zak en as’, zo meldt RTV Rijnmond. De opruimwerkzaamheden zijn voor de startende ondernemer een ‘financieel drama’.