Bladen

Mensen met een Mening – Maandageditie

01-09-2014 19:32

“Ik ben heel druk met zingen, er komt een nieuw album aan, de winkels lopen goed en ik kom met een nieuw huispak. Dit keer ook voor jongens en mannen”

Eindelijk kan de rest van de redactie ook genieten van de creaties van couturier Donders, zo lezen wij bij ANP/BuzzE.

 

 

Als bisschop heeft @SintNicolaas het niet zo op homo’s.

 

 

“Het is een besmette plek. Ik woon hier vlakbij dus ik fiets er vaak langs. Dan denk ik er eigenlijk altijd even aan” “Het mooie aan Amsterdam is dat het een wereldstad is, war mensen van veel verschillende nationaliteiten samen wonen en waar iedereen vrijheid van meingsuiting heeft. Door de moord werd duidelijk dat vrijheid wel iets is wat je moet bewaken en waar je voor moet blijven strijden”

Fractievoorzitter PvdA Amsterdam Marjolein Moorman vindt de plek waar van Gogh is vermoord de ergste plek in Amsterdam. (Parool 01-09)

 

 

“Dat is het geval bij de bevoegdheid die de minister van Veiligheid en Justitie zichzelf wil toekennen om jihadverdachten die een dubbele nationaliteit hebben, hun Nederlanderschap af te pakken. Dus zonder tussenkomst van de rechter, zonder voorafgaande strafrechtelijke veroordeling. De bedoeling is om hen dan tot ongewenst vreemdeling te verklaren voor alle landen die tot het Schengengebied behoren. En dat louter op basis van inlichtingen van de veiligheidsdiensten. Dat geeft de overheid een machtige positie en gaat voorbij aan het gegeven dat in een rechtsstaat de burger soms ook tegen de staat moet kunnen worden beschermd.”

Uit het immer anonieme NRC Handelsblad Commentaar. De krant vindt dat het Kabinet ‘doorslaat’ in een gerechtvaardigde strijd tegen jihadi’s.

 

 

“Dat gevoel overvallen te zijn door het kwade in de wereld is vals sentiment, en ook naïef: alsof we tot de zomer in een afzijdig paradijs leefden. Op de onveiligheid van de Oekraïense vliegroute na was geen van de ontwikkelingen verrassend. Het waren escalaties van situaties waar al volop voor gewaarschuwd was, soms in hele rapporten.”

NRC’s Haagse chef René Moerland ergert zich aan ‘de valse naïviteit van paradijs Nederland’. Volgens hem komt dat door ‘het gretig gehandhaafde Nederlandse zelfbeeld zijn als vredige haven: we koesteren al een paar eeuwen het idee (de illusie) dat grootschalig geweld altijd iets van elders is, waar wij ‘eigenlijk’ buiten staan’.

 

 

“de Nederlandse landbouw wordt steeds afhankelijker gemaakt van de wereldmarkt. Deze week werd bijvoorbeeld bekend dat Nederlandse glastuinders, met dank aan Russich gas, paprika’s naar China gaan exporteren. Volgend jaar verdwijnt het melkquotum, waardoor de Nederlandse melkveestapel stevig groeit, inclusief extra voerimporten en extra mestoverschot.”

Zelfvoorzienendheid kan niet als je je richt op een wereldmarkt, met deze openbaring komt Michiel Bussink in de Volkskrant.