Binnenland

‘Ik botste met mijn hoofd tegen de muur’

01-09-2014 21:23

Studente Marina Guirguis (17) ontsnapte vanavond aan ernstig letsel, nadat ze met haar hoofd op een muur van een tram botste. Dat gebeurde nadat er een tram achterop de tram botste waarin zij zat. Dat gebeurde maandagavond ter hoogte van station Den Haag Holland Spoor. “Ik was aan het bellen met mijn nicht en ineens schot ik naar voren met mijn hoofd tegen de muur”, zegt ze. “Toen raakte in een black-out”.

Tien lichtgewonden

Guirguis is een van de ongeveer 10 lichtgewonde slachtoffers van de botsing tussen twee trams. Enkelen gingen ter observatie naar het ziekenhuis. “Gelukkig reed de tram die achterop botste niet hard”, zegt een medewerker. “Alle passagiers zaten en knalden met hun hoofd heen en weer. Sommigen met het hoofd op de reling, anderen mer hun armen tegen de leuning”, zegt een medewerker ter plaatse.

Bumper beschadigd

Het tramverkeer lag vanaf ongeveer 8 uur stil en kwam rond 9 uur weer op gang. De bumper van een van de trams raakte beschadigd. Guirguis werd opgehaald door haar vader en haar zus Iva. Die laatste liep in een mitella. “Maar dat kwam door een ander ongeval.”

foto 1 (1) foto

ThePostOnline doet de hele week verslag vanuit de Schilderswijk.

 

studioschilderswijk2