Nieuws

Blendle courantenoverzicht 1 september

01-09-2014 08:59

Dit zijn de beste artikelen van 1 september, voor u op een rij gezet door Blendle:

AD: IS is schatrijk. Ze verdienen 2 miljoen dollar per dag
De jihadisten bulken van het geld. Met 13 olievelden en 2 raffinaderijen is dat natuurlijk ook niet gek. Maar de belasting die niet-moslims moeten betalen – om niet vermoord te worden – tikt ook aardig aan.

de Volkskrant: Anoniem je baby ten vondeling leggen? ‘Een daad van liefde’
“Het is absoluut geen charmante oplossing, maar het is altijd beter dan dat een baby na een ongewenste zwangerschap wordt gedood of achtergelaten op een onveilige plek.” Vanaf morgen kunnen wanhopige moeders terecht in Papendrecht, in de vondelingenkamer van Barbara Muller.

AD: Rijbewijs gehaald? Zet het alsjeblieft niet op facebook
Trots op haar net behaalde rijbewijs zette Bianca van Dieren een foto van het roze pasje op facebook. Dat had ze beter niet kunnen doen. De dagen erna wordt ze aangezien voor oplichtster die valse festivalkaarten verkoopt.

nrc.next: Nu heeft de EU een sterke man tegenover Poetin
De Poolse Donald Tusk is de ‘EU-president’. Hij is standvastig, anti-communistisch en zal zich door Rusland niet snel iets op zijn mouw laten spelden. Goed nieuws voor West-Europa dus?

Trouw: In Zuid-Afrika tapt iedereen illegaal stroom af
En dat is nu een probleem. Het land wacht een nationale crisis nu niemand de stroomrekening meer lijkt te kunnen betalen. “Dit is een treinbotsing in slowmotion.”

De Standaard: Lang leve de alleenstaanden!
Steeds meer mensen wonen alleen, toch heeft de alleenwoner een slecht imago. Onterecht, zegt journaliste Nathalie Le Blanc, alleenstaanden zijn leuke mensen. En eigenlijk zou iedereen minstens een tijdje alleen moeten wonen.

Arnoud van der Struijk | Redactie Blendle