Bladen

Groot Blendle Weekoverzicht

31-08-2014 12:37

de Volkskrant: In Amsterdam verhuurt alles en iedereen er maar op los

Airbnb, het regelen van onderdak 2.0. Zevenduizend Amsterdamse woningen staan inmiddels op de site aangeboden. Vrijheid en blijheid voor iedereen zou je zeggen, maar dat valt nogal tegen. De Volkskrant liep een dag mee met de gemeente om illegale hotels op te sporen.  

AD: De brave rapper die nu verdacht wordt van moord

Het is 2013 als Rapper L Jinny besluit om zijn carrière als rapper te laten voor wat het is en naar Syrie trekt als jihadist. Nu wordt hij verdacht van de moord op James Foley en zit het hele Britse leger achter hem aan. Wie is hij en wat drijft hem?

de Volkskrant: Hoe heeft dit in Rotherham kunnen gebeuren?

Afgelopen week verscheen een rapport over de grootste zedenzaak van Engeland. Zestien jaar duurde het misbruik in Rotherham, een stad ter grootte van Deventer, met uiteindelijk zo’n 1400 slachtoffers. Het misbruik werd onderdeel van het opgroeien. Patrick van IJzendoorn schreef dit uitstekende stuk over het misbruik, de stad en de doofpot.

Trouw: Stop de oorlog tegen de dikkerds

Overgewicht is een opgepompt probleem. Dik zijn is soms juist heel goed voor je gezondheid, betoogt sociologe Abigail Saguy.  “De strijd tegen obesitas is eigenlijk een strijd tegen dikke mensen.” Oh, en het BMI zegt dus helemaal niks.

HUMO: Dit is waarom je bij Netflix wil werken

Tof kijkje achter de schermen bij Netflix, dat volgende maand eindelijk naar België komt. “Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar er is echt níémand die bijhoudt hoeveel vakantie je neemt, en je hoeft je zeker niet in te houden om een lange reis te maken. Je wordt ook nooit geëvalueerd, want ze veronderstellen hier dat je sowieso de beste bent in je job.”

de Volkskrant: ‘We zijn in oorlog. Met Rusland.’

Olaf Koens is in de Oekraïense havenstad Marioepol. Hier wachten de Oekraïense troepen zenuwachtig op de Russische troepen die de grens zijn overgestoken. “Ik heb ze verboden te vloeken, maar iedereen is nerveus. Dus nu doen ze het verdomme toch.” De angst zit er goed in.

nrc.next: Zo werkt een voetbalmakelaar

Geweldig inkijkje in het leven van een voetbalmakelaar. Een verhaal vol anekdotes over bizarre transferverzoeken, leuke tripjes en bijzonder veel geld. “Het was niet chic van mij, maar het mag wel. De volgende keer ben ik zelf degene die wordt genaaid. Zo gaat het in deze wereld.”

AD: Slachtoffers doodsbang voor mooie Mandy

“Door haar durft mijn dochter niet meer naar school.” Ze is pas 18, fotomodel en ziet er onschuldig uit. Maar volgens haar slachtoffers heeft Mandy twee gezichten. “Iedereen valt voor dat gezichtje. Maar het meisje dat in de rechtszaal zit, is niet de Mandy die wij kennen.”