Opinie

Bizar: Amsterdammers lopen protestmars voor bomen

31-08-2014 20:16

Bewoners van het Amsterdamse stadsdeel Oost hebben zondagmiddag een heuse protestmars tegen de kap van een paar bomen in het Oosterpark gehouden. Het was niet eens de eerste protestmars tegen de bomenkap.

De bewoners (vrijwel allemaal blank en op babyboomerleeftijd, ironisch genoeg afkomstig uit een multicultureel stadsdeel, maar de allochtonen hadden het waarschijnlijk te druk met belangrijke zaken, zij wél…) zijn boos omdat bomen in het Oosterpark plaats moeten maken voor nieuwbouw.

Er zal onder andere een hotel worden gebouwd in het kaalgekapte gebied. Dit omdat hotels de lokale economie draaiende houden en bomen dan weer niet.

Sommige bewoners nemen hun strijd tegen de bomenkap zo serieus dat ze, echt waar, in rouwkleding de protestmars wilden bijwonen. Want het kappen van een paar bomen is net zo erg als het verliezen van een dierbare, ofzoiets. Uiteindelijk besloten ze toch maar hun gewone kleren aan te trekken.

Raar, want het kappen van bomen is natuurlijk nog veel erger dan levende mensen die doodgaan en deze bewoners zullen straks ontzettend getraumatiseerd zijn voor de rest van hun pensioengerechtigde maar niet zo heel lange leven, dus rouwkleding was écht heel erg gepast geweest, ook naar iedereen die rouwt omdat er wél een echt iemand is doodgegaan.

Overigens zijn er nog niet zo heel lang geleden een aantal mensen in Oost geliquideerd (een eufemisme voor ‘afgeslacht’) waaronder een, waarschijnlijk, volstrekt onschuldige huisvader. Hiertegen is dan weer nooit een protestmars gelopen maar dat is logisch: bomen en gemeenteraden doen niets terug dus daartegen is het ideaal protesteren.

Het is niet bekend of de protestactie zinvol was (waarschijnlijk niet, dat is nog nooit voorgekomen). De gemeenteraad gaat er woensdag weer over vergaderen en gemeenteraden hebben doorgaans schijt aan wat burgers willen dus die bomen worden gekapt.

In de rest van de wereld gebeurden zondag trouwens gewoon echt erge dingen zoals leed, geweld, dood en ziekte.

Maar in Amsterdam-Oost dus ook, hoor, want daar worden bomen gekapt!

Het is niet bekend of er straks, na de bomenkap, ook een stille tocht komt. Ook is nog niet bekend of de bomen allemaal een naam krijgen (gelijk Johannes de aangespoelde vis).

Tot zover Nederland (af!) anno 2014.