IS komt weer met onthoofdingsvideo

29-08-2014 07:38

De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft weer een video vrijgegeven waarin te zien is hoe een gijzelaar wordt onthoofd. Dit keer executeren ze naar verluidt een Koerdische gevangene. De video, met de naam Een boodschap in Bloed, is een waarschuwing aan troepen die strijden tegen de extremistische groep in het noorden van Irak.

Aan het begin van het filmpje zijn 15 mannen in oranje overalls te zien. Het zou gaan om Koerdische gevangenen. Eén van hen wordt later onthoofd voor een moskee in de Iraakse stad Mosul. Hij wordt omringd door drie gemaskerde mannen in zwarte kleding. Twee van hen houden geweren vast. Mosul is één van de bolwerken van de strijders van IS.

De jihadisten waarschuwen dat nog meer gijzelaars zullen worden vermoord als de Koerden de Amerikanen blijven steunen in Noord-Irak, schrijft de BBC.

IS publiceerde vorige week ook al een video van een onthoofding. De Amerikaanse journalist James Foley werd toen vermoord. Het filmpje Een boodschap aan Amerika leidde wereldwijd tot grote verontwaardiging.