Binnenland

Geen herdenkingsconcert voor slachtoffers MH17

29-08-2014 16:08

Het regionieuws van vrijdag 29 augustus.

Twintig vermiste katten in beslag genomen, twee krijgen spuitje

Bij een man in Nispen heeft de politie in samenwerking met de dierenbescherming twintig verwaarloosde katten in beslag genomen. De man was al eens gewaarschuwd, maar bij een controle bleek opnieuw dat hij niet goed voor de beesten zorgde. Zo hadden ze wondjes op hun lijf en waren ze ondervoed. Twee beestjes kregen een spuitje.

Hardloopwedstrijd voor singles

In het Utrechtse Máximapark wordt vrijdagavond een hardloopevenement georganiseerd voor singles. De organisatie raadt deelnemers aan om zo lang mogelijk over het parcours te doen, zodat de kans het grootst is dat jouw prins op het witte paard op hardloopschoenen ineens voorbij galoppeerd. Onderweg is onder meer een flirtstop ingebouwd, zodat de hardlopers elkaars zweetdampen kunnen inhaleren en elkaars strakke hardloopbroekjes eens van dichtbij kunnen bekijken. Voor wie de finish is gepasseerd wacht een feestje.

Stinkbom in provinciehuis Groningen

In Meeden staan zeker niet alle inwoners te springen vanwege de aanleg van tientallen nieuwe windmolens. Actiegroep Storm Meeden heeft daarom woensdag een stinkbom in het provinciehuis doen afgaan, om de ‘stinkende windmolenpolitiek’ aan de kaart te stellen. Volgens ingewijden rook het naar rotte kaas en eieren. Het provinciehuis werd niet ontruimd, tot teleurstelling van de actiegroep: “We hadden gehoopt op meer impact”.

Jochie van fiets geduwd

Zes jongens en een meisje hebben gistermiddag een 10-jarige jongen van zijn fiets geduwd, nadat een poging zijn fiets af te pakken was mislukt. Daarbij raakte hij en zijn fiets en tas licht gewond/beschadigd. Het kereltje reed daarna snel naar huis. De politie zoekt naar de groep belhamels.

Nijntje gaat hard in Twente

Nijntje is bezig aan een opvallende opmars in Oost-Nederland. Nadat ‘Opa en oma Pluus in Twente’ een daverend succes bleek, gaat het witte konijn binnenkort naar de Twentse dierentuin. Haar avonturen aldaar zijn te lezen in het boekje ‘Nijntje in ’n derentuin in Twente’. Nijntje zal onder meer bij de paarden gaan kijken.

Man: ‘Hallo, dit is mijn piemel’

Een 24-jarige man uit Nijmegen is op de Limoslaan in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij zijn piemel aan een voorbijgangster had geshowd. De man had haar daarvoor overigens nog netjes goedendag gewenst. De vrouw groette terug en zag vervolgens de piemel van de man uit zijn broek hangen. Ze schok, nam de benen en waarschuwde de politie. Die kon de man met zijn piemel uit de broek vervolgens arresteren.

Jochies (8,9) vernielen tientallen graven in Almere

De afgelopen tijd zijn er tientallen graven geschonden in Almere Stad. De daders zijn nu bekend, het zijn twee jongens van acht en negen jaar oud. Aangezien zij jonger zijn dan twaalf kunnen ze niet worden vervolgd, mogelijk dat de schade wordt verhaald op hun ouders. De jongens komen uit Almere.

Bieb Venlo zet zich in tegen laaggeletterdheid

Van 8 tot en met 14 september zal de Venlose bibliotheek activiteiten organiseren om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. De activiteiten staan in het tegen van de landelijke Week van de Alfabetisering.

Burgemeester behoudt vertrouwen in brandweerkorps Onderbanken

Hoewel drie leden van het brandweerkorps van Onderbanken worden verdacht van brandstichting, houdt de burgmeeester vertrouwen in het korps. Mirjam Clermonts zei op een speciaal belegde bijeenkomst zelfs “schouder aan schouder” te staan met de blussers. Ze noemde de arrestatie van de drie een grote klap, aangezien “het vrijwillige korps van Onderbanken tot in de haarvaten van de samenleving zit”.

Geen herinneringsconcert voor MH17

Faces of MH17, de stichting uit Zoetermeer die een herdenkingsconcert wilde organiseren ter herdenking van de slachtoffers van de vliegramp, heeft besloten dit niet te doen. Het plan om een concert te organiseren voor 25.000 euro bleek te ambitieus. De duizenden euro’s die de organisatie binnenkreeg aan donaties blijven opgepot, totdat er een nieuw plan is voor de nabestaanden en slachtoffers.

Schoten gelost naar agressieve honden

In Amsterdam hebben agenten gericht geschoten op twee agressieve honden. Eén raakte daarbij gewond. De beesten vielen een buurtbewoner aan en beschadigden een auto. De gewonde hond is door de dierenambulance afgevoerd, de ander kon worden overmeesterd door hondenbegeleiders. Zie onderstaande beelden.