Riante onkostenvergoeding nieuwe PVV’ers Brussel

28-08-2014 07:02

Met update – De nieuwe PVV’ers in Brussel toucheren ruim tien keer zo veel geld voor onkosten als hun voorgangers. Dit meldt het AD. Partijleider Geert Wilders ging in het verleden fel tekeer tegen de riante ‘kantoorkostenvergoeding’ van de EU, maar zijn partijgenoten innen nu de volle mep.

EuroparlementariĆ«r Olaf Stuger bevestigt dat de nieuwe PVV-fractie tot de slotsom is gekomen dat hun voorgangers te sober waren. “Achteraf bleek 400 euro voor kantoorkosten te weinig”, zegt de PVV’er, die nu het volledige bedrag incasseert. Volgens oud LPF’er Stuger zal hij het geld teruggeven als na een jaar blijkt dat niet alles wordt gebruikt.

EuroparlementariĆ«rs ontvangen maandelijks de lieve som van 4299 euro belastingvrij voor ‘kantoorkosten’, bovenop het maandsalaris van 8000 euro.

Update 11.35 – Europees PVV-fractievoorzitter Marcel de Graaff reageert: “Het geld moet worden besteed volgens de regels van het Europees Parlement om effectief te kunnen werken als parlementslid. Daar gaan wij zorgvuldig mee om. Wij laten dit jaarlijks controleren door een accountant die tevens erop toeziet dat het onbestede bedrag wordt terug gestort. Wij zullen de EU keihard blijven bestrijden en gebruiken daarvoor niet meer dan nodig is.”