Achtergrond

Koude Oorlog Corner: 27 augustus 2014

28-08-2014 17:07

Volgens het Russische persbureau RIA Novosti waren de eerste resultaten van de gesprekken in Minsk positief. Positief is een woord met vele definities natuurlijk. Voor de Wit-Russische dictator Loekasjenka was het een gezellige summit. En de wereld was vannacht getuige van de officiële huwelijksvoltrekking tussen de poep en de ventilator.

#RussiainvadedUkraine: Ook op de sociale media brandde een strijd los. En Canadese diplomaten wonden er geen doekjes om

Wat gaan we lezen in deze barre tijden? We verdiepen ons in het Boedapest Memorandum uit 1994, dat de militaire bescherming van Oekraïne regelt nadat het land afstand deed van zijn Sovjet-kernwapens. We lezen dat er in het afgelopen jaar maarliefst nul Russische bedrijven een nieuwe vestiging in Duitsland hebben geopend. We volgen de tijdlijn van @shuijboom, die voor het eerst in oorlogsgebied werkt.  (En streeft naar een eigen kanaal op TPO Magazine) En we nemen een kijkje bij de Vladimir Putin Fanclub op Facebook, waar ze Gaddafi ook heel lief vinden.

Binnenkort hier: hoe zien de Georgiërs wat er in Oekraïne gaande is? Hoe werkt de Russische federatie eigenlijk? Heeft de Oekraïnse natie wel een identiteit? Moeten we Kyiv zeggen of Kiev, en maakt dat wat uit? Waarom krijg je mij makkelijk op de kast door ‘De Oekraïne te zeggen?’ En meer.

Als je wat over een bepaald onderwerp wil horen, roep dat!