Bladen

Het Groot Wekelijks Tijdschriften Overzicht (van Blendle)

28-08-2014 10:08

Humo: Dit is waarom je bij Netflix wil werken

Tof kijkje achter de schermen bij Netflix, dat volgende maand eindelijk naar België komt. “Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar er is echt níémand die bijhoudt hoeveel vakantie je neemt, en je hoeft je zeker niet in te houden om een lange reis te maken. Je wordt ook nooit geëvalueerd, want ze veronderstellen hier dat je sowieso de beste bent in je job.” 

 

Nieuwe Revu: ‘De Eredivisie stelt geen kut voor’

Een leuk WK maakt nog geen goede Eredivisie, tenminste dat betoogt columnist Özcan Akyol. “Alleen blinde clubliefde, een slecht huwelijk, drankzucht of totale verveling jaagt de fanatieke supporter nog naar het stadion. We moeten vrede hebben met het feit dat de Eredivisie niets voorstelt. Er zit niets anders op.”

 

Vrij Nederland: Pikante kiekjes van je ex? Zet ze op internet!

In Vrij Nederland een uitstekend artikel over wraakporno. Afgewezen geliefden plaatsen foto’s van hun ex op websites als MyEx[dot]com en ruïneren daarmee levens. De websitemakers verdienen er goed aan en de politie loopt enorm achter op het digitale vlak. “Ik heb wel geleerd dat niemand te vertrouwen is. Ik stuur nooit meer wat naar iemand op.”

 

Privé: Exclusief interview kost Schiedamse danser relatie met Madonna

Vorige week sprak danser Timor Steffens (bekend van So You Think You Can Dance) voor het eerst openhartig over zijn relatie met Madonna. Dit exclusieve interview is hem echter duur komen te staan, want daarna mocht hij meteen zijn koffers pakken. Wat is er gebeurd?

 

Panorama: Supercrimineel Rob Zegerius bekent moord na twintig jaar

Rob Zegerius zit al twintig jaar vast voor oplichting, brandstichting, een aanslag en een poging tot liquidatie. Misdaadverslaggever Bas van Hout sprak dagen met hem en leerde zijn criminele denkwijze door en door kennen. In deze biecht bekent Zigerius een moord en vertelt hij hoe hij betrokken was bij de nog onopgeloste liquidatie van Boy Smit. Een bekentenis die grote gevolgen kan hebben voor een aantal betrokkenen.

 

Quote: Hoe machtig is de grootste belegger op aarde?

Quote ging achter de schermen bij Blackrock – de grootste belegger ter wereld. “Hier denken ze niet in miljoenen, niet in miljarden, maar in biljoenen. Twaalf nullen dus.” En het mooiste is: ze besturen de Benelux gewoon vanuit de zeventiende verdieping van de Rembrandttoren.

 

VIVA: Verliefd op een comapatiënt

Rianne wordt verliefd op Bob. Leuk, zou je denken, alleen er is één klein probleempje: Bob ligt in coma. Ze had hem nog nooit gesproken, horen lachen of zien stralen. Toen ze na het ontwaken bij hem aan het bed stond zei hij: “Jij bent dat meisje dat naar de zomer rook. Ik dacht dat ik jou gedroomd had.” Het begin van een sprookje.

 

Persoonlijk aanbevolen:

 

Arendo Joustra, hoofdredacteur Elsevier:

Zijn de jihadisten van de Islamitische Staat (IS) nog te stoppen? En wat betekent het kalifaat voor het Westen? Zes Elsevier-journalisten beantwoorden 72 vragen en ontkrachten enkele hardnekkige mythes.

 

Xandra Schutte, hoofdredacteur De Groene Amsterdammer:

De grens tussen tweets en fysiek geweld wordt dunner. Beangstigend en indrukwekkend stuk over het groeiende antisemitisme in Nederland.

 

Saskia Lubrun | Redactie Blendle