Nieuws

Blendle krantenoverzicht 28 augustus

28-08-2014 09:11

Dit zijn de beste artikelen via Blendle hedenochtend:

nrc.next: Obama moet een beetje meer zoals Bush worden
Geen enkele president had te maken met zoveel crises. Irak, Syrië, Oekraïne, Gaza en Libië, áltijd kijkt men eerst: wat doet Amerika? Voorlopig nog niet zoveel. Maar sinds de moord op Foley willen de Amerikanen actie.

AD: Het Nederlandse boevenduo dat vluchtte, ontvoerde en mishandelde
Evi Roccasalva twijfelt. Het is 26 februari en op tv heeft de pizzeria-eigenaresse in het Duitse slaapstadje Schwerte net het roversduo herkend. Toch aarzelt ze: bel ik de politie of niet? Dinsdag staan de Nederlandse ‘Bonnie & Clyde’ voor de rechter, in het AD een unieke terugblik met de slachtoffers en de betrokkenen.
kranten 28
BN DeStem: Een strafblad door drie pilletjes
Advocaten én de verslavingszorg vinden de nieuwe harde aanpak van drugs op festivals helemaal niks. Het zero-tolerance beleid zorgt voor meer problemen dan het oplost.

Trouw: Naar de bingo en toch ondraaglijk lijden. Het kan.
Deze week werd de Levenseindekliniek weer op de vingers getikt vanwege de euthanasie op een oudere vrouw. Interview met directeur Steven Pleiter van de kliniek. ‘Wat heeft het voor zin om een wilsbeschikking in te vullen, als later een arts toch weer overtuigd moet worden van het ondraaglijk lijden?’

de Volkskrant: “Ik wil niets meer te maken hebben met een school die een jaar van mijn leven steelt”
Na recente schandalen zijn hogescholen strenger geworden met het toepassen van de regels, zoals het negatief bindend studieadvies, en wordt nog nauwelijks rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden. Dit is het verhaal van Karel, een depressieve conservatoriumstudent.

nrc.next: Dit zeiden de spindoctors van de HEMA
Althans volgens dit uitermate geestige fictieve gesprek dat Christiaan Weijts met ze voerde. ‘We laten een zogenaamd interne e-mail uitlekken waarin we zogenaamd Zwarte Piet in de ban doen. En dan? Dan gaan ze ons boycotten. Niet helemaal. Dan gaan ‘ze’ op Twitter en Facebook roepen dát ze ons boycotten.’

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle