Binnenland

Bizar: politie vindt half begraven dode hond met gelakte nagels

28-08-2014 16:26

Het regionieuws van donderdag 28 augustus.

Politie vindt dode hond met gelakte nagels

In Den Haag hebben agenten vanmorgen een dode hond aangetroffen, die deels lag begraven. Werklieden zagen een hondenpoot boven het zand uitsteken en waarschuwden de blauwpetten. Een dierenarts onderzoekt momenteel het letsel van het beestje, dat mogelijk door geweld om het leven is gekomen. Het gaat om een zwarte, vrouwelijke, Amerikaanse Stafford, met witte bef en pootjes. Wat de vondst extra bizar maakt, is dat de nagels van de hond waren gelakt met nagellak. De hond lag er hoogstens een aantal dagen.

Meisjes benaderd voor schimmige fotoshoots

De Bonifatius mavo in Emmeloord heeft ouders gevraagd rond de tafel te gaan met hun kroost en te waarschuwen voor schimmige fotoshoots. Twee meisjes van andere middelbare scholen zouden zijn benaderd voor fotoshoots, waarna zij tot seksuele handelingen werden gedwongen. De school hoopt dat ouders hun kids kunnen behoeden voor dergelijke praktijken. Volgens Omroep Flevoland gaan op het Emmelwerda Collega de mentoren met de kinderen in gesprek, terwijl het Zuyderzee College nog broedt op de juiste tactiek.

Utrecht gelauwerd vanwege volkstuinenbeleid

De gemeente Utrecht heeft The Golden Rose gekregen, vanwege de manier waarop de gemeente omgaat met volkstuinen. De prijs wordt volgens RTV Utrecht maar zelden toegekend door de Algemene Vereniging Volkstuinders Nederland. Utrecht wordt geprezen vanwege de bereidheid om mee te denken en te innoveren.

Telefonische bereikbaarheid gemeentehuis Pekela op de schop

De telefonische bereikbaarheid van het gemeentehuis van Pekela gaat per 1 september veranderen. De wijzigingen zijn tot stand gekomen, nadat de gemeente in kaart heeft gebracht wanneer de inwoners van Pekela het allerliefst naar het gemeentehuis bellen.
Print u onderstaande uit en hangt u het op de koelkast:
Telefonische bereikbaarheid
Maandag 8.00 tot 16.30 uur
Dinsdag t/m donderdag 8.30 tot 16.30 uur
Vrijdag 8.30 tot 16.00 uur

Openingstijden gemeentehuis
Maandag t/m vrijdag 9:00 – 12:00 uur
Maandag t/m donderdag 13:00 – 16:00 uur

Vader(26) vast na aanklacht over mishandeling

Een 26-jarige vader uit het Brabantse Asten is aangehouden, nadat zijn eveneens 26-jarige vriendin en tevens moeder van het kind aangifte heeft gedaan tegen de man. Hij zou zijn zeven maanden oude zoontje hebben geslagen. De politie doet onderzoek.

Legervoertuigen botsen in Valkenswaard

In Valkenswaard zijn vijf Belgische legervoertuigen op elkaar gebotst op de N69. De kop-staartbotsing gebeurde nadat de voertuigen moesten uitwijken voor een tractor. Twee legervoertuigen lekten brandstof, er vielen geen gewonden. De voertuigen maakten onderdeel uit van een negentien voertuigen tellende colonne en waren op weg naar legerbasis Oirschot, waar een schietoefening gepland stond.

Man bedreigt politietelefoniste met de dood

Een man uit Erica is aangehouden in zijn woning, nadat hij de telefoniste van de politie had uitgescholden en bedreigd met de dood. De man belde meren keren naar de politie, waarna hij thuis bezoek kreeg. Hij zit voorlopig vast.

Verwisselde katten terug bij eigen baasje

BAM! Keihard goed nieuws uit Lochem, waar kat Teigetje van de familie Adolfsen was verwisseld met de Cyperse kat Max in een dierenpension. Beide beesten lijken nogal op elkaar, waardoor de eigenaar van Max per ongeluk Teigetje had meegenomen. Hij ontdekte de grote wisseltruc nadat hij de volgende ochtend bij zijn schoonmoeder de krant opensloeg en las over de vermissing van kat Teigetje. Hij had al zijn twijfels, aangezien zijn kat zich anders gedroeg dan normaal en een stuk dikker leek. Na het lezen van den papieren courant viel het kwartje. Luistert u vooral even onderstaand epic gesprek.

Broer Saunders nog altijd vast

De broer van zanger Ben Saunders, Dean, zit nog altijd vast op verdenking van brandstichting. Hij zou de auto van zijn ex-schoonouders is de hens hebben gezet. Hij is de enige verdachte, meldt de politie. Volgens buurtbewoners is het slachtoffer van de ex-schoonouders de laatste tijd vaker vernield.

Ad van der Gein overleden

In Amstelveen is Ad van der Gein op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was in de jaren ’50, ’60 en ’70 de muzikale leider en componist van Het Cocktail Trio. Bekende liedjes van het stel zijn onder meer Dierkundeles, Kangoeroe eiland, Het vlooiencircus en Lief zijn voor elkaar.

Recidivist krijgt fopstraf voor aanranding en verkrachting

Een 26-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot vier jaar cel voor drie aanrandingen en een verkrachting. De man werd al eerder veroordeeld vanwege verkrachting. De man achtervolgde zijn slachtoffers op de fiets, reed hen klem en randde ze aan. Hij liep tegen de lamp toen hij werd gepakt voor het fietsen zonder licht. Zijn DNA verraadde hem.

Snoes, Witje en Haan Zonder Naam verlaten basisschool

De Casa Montessori in Pijnacker moet het voortaan doen zonder de drie hanen Snoes, Witje en Haan Zonder Naam. Dat komt nadat de buren van de school hadden geklaagd bij de gemeente. De gemeente hanteert een hanenverbod en dus had de school geen schijn van kans. De beesten zullen worden ondergebracht bij Jan Termorshuizen aan de Delftsestraatweg.