Onrust na aanslag op woning Rotterdam

27-08-2014 09:26

Een explosie die afgelopen maandag een woning in Rotterdam grotendeels wegvaagde, lijkt een regelrechte aanslag te zijn geweest. In de buurt is de nodige onrust ontstaan.

De opgeblazen woning zou eigendom zijn van een grote en bekende drugsbaron in de Maasstad, Mustafa B. Niemand raakte gewond, de bewoners waren volgens de politie op vakantie.

Duistere zaken

Een getuige meldt aan De Telegraaf: “We hoorden een knal, alsof er een ruit sprong en voor we goed en wel beneden waren, stond alles naast ons al in lichterlaaie”.  Een andere buurtbewoner zegt tegen het AD: “Zo’n beetje iedereen hier weet dat de bewoner van het uitgebrande huis zich met duistere zaken bezighoudt. We mogen echt onze handen dichtknijpen dat de brand niet is overgeslagen naar de woningen van de buren en er geen gewonden zijn gevallen. Desondanks zit de schrik er hier goed in”.

Brandstichting

Volgens de politie heeft de technische recherche sporen gevonden die wijzen op brandstichting. Verder willen de dienders niets kwijt over het voorval.

Het nieuwbouwhuis, met zowel aan de voor- als achterkant beveiligingscamera’s, is niet meer te redden. Ook de beide buurhuizen zijn voorlopig onbewoonbaar. De woning stond al jaren in de stille verkoop voor bijna 3,5 ton.