OMG

Homohaat op pizzabonnetje

27-08-2014 10:34

Een groepje van vier homoseksuele mannen is helemaal klaar met een pizzarestaurant in de Italiaanse plaats Taranto. Het viertal vond tussen pizzadozen het bonnetje van hun maaltijd met daarop geschreven de tekst: “Pas op, het zijn flikkers”, zo laat de krant Brinisioggi zien.

De mannen zijn direct woedend op de restauranteigenaar afgestapt en die schrok zich te pletter. “Hij verontschuldigde zich en wist niet waar hij moest kijken. De volgende dag belde hij op om te zeggen dat hij de schrijver van de bonnetje op straat had gezet”, vertelt een van de mannen in de krant. Excuses of niet, de mannen komen voorlopig niet terug om een pizza te bestellen.

Het is ook niet voor het eerst dat homo’s worden beledigd via restaurantbonnetjes in Italië. In 2007 kreeg een groepje mannen een bonnetje waar op stond dat de bestelling voor een groepje ‘nichten’ was.

Ook in de VS blijkt een kassabonnetje voor homofoben dé ideale uitlaatklep. In een Apple store in Portland kreeg de koper van een koptelefoon eerder dit jaar de schrik van zijn leven toen zijn e-mailadres als [email protected] was geschreven. Vorig jaar was een vrouw in Washington DC de sigaar. Op haar bonnetje stond de weinig aan de verbeelding overlatende tekst ‘Gay bitch’.

BuzzO