Nieuws

Blendle courantenoverzicht van 27 augustus

27-08-2014 08:59

Dit zijn de beste artikelen via Blendle van deze ochtend:

de Volkskrant: Belgische kerncentrale bewust gesaboteerd
Brabant en Limburg maken zich enorme zorgen over de kerncentrale in Doel. Activiste Anja Hermans brak 12 keer in op het terrein. ‘Zo lek als een zeef’, noemde ze de beveiliging. En nu heeft iemand bewust olie laten lekken, waardoor er een reactor is uitgevallen. “Het kan best veilig zijn, maar zeker weten doe je het nooit.”

AD: Verkrachting in Rotherham de gewoonste zaak ter wereld
Tussen 1997 en 2013 zijn er 1400 tieners geslagen, verhandeld of verkracht. De autoriteiten keken weg. Groepsverkrachting was jarenlang een standaard onderdeel van je jeugd. Hoe kon dat gebeuren?

de Volkskrant: Dit heeft Dijkshoorn tegen de doggybag
“Als ik met een doggybag een restaurant verlaat, dan weten alle andere gasten dat ik ‘s nachts om half drie naakt, bij het licht van een openstaande ijskast, een bak koude kip met gestolde champignonsaus uit een kartonnen doos sta te lepelen.”

nrc.next: Zij gingen naar Silicon Valley (en doen het prima)
‘Daar zijn waar het gebeurt’, dat wilden deze jonge Nederlandse ondernemers. Allemaal werken ze aan hun eigen start-up. Eentje kreeg er al een miljoen dollar en zag zijn app gebruikt worden door Snoop Dogg.

Het Parool: Vlugge jongens harken 30.000 euro per weekend binnen met nepsites
Het is een groot probleem aan het worden. Handige, snelle criminelen die nepwebsites maken als dixxons.nl (in plaats van het echte dixons.nl). Niet van echt te onderscheiden, maar leveren doen ze niet. “In één weekeinde verdienen criminelen gemakkelijk twintig- tot dertigduizend euro. De jongens zouden multimiljonair kunnen zijn.”

Nieuw in Blende: VARAgids. Met het tienjarig jubileum van DWDD
De Wereld Draait Door is jarig. Reden voor een terugblik. Vijf stamgasten doen hun verhaal, waaronder de blunderende Beau van Erven Dorens. “Ik ging zitten, begon onbedaarlijk te zweten en zonk weg in mijn stoel.”

Arnoud van der Struijk | Redactie Blendle