Nieuws

Doden na luchtaanval op flatgebouw Gaza

26-08-2014 06:44

Bij een Israëlische luchtaanval op een van de hoogste flatgebouwen in Gaza, zijn dinsdag twee Palestijnen om het leven gekomen. Twintig mensen raakten gewond.

Het flatgebouw, waarin huizen, kantoren en winkels zaten, is grotendeels verwoest. Volgens de Palestijnse autoriteiten woonden 70 gezinnen in het gebouw met 13 verdiepingen. Honderden huizen in de omgeving van de flat zijn ontruimd, omdat het gebouw op instorten staat.

Het geweld in Gaza heeft tot nu toe ruim 2100 Palestijnen het leven gekost. Velen waren burgers. Bijna 70 Israëliërs vonden de dood. De meeste van hen waren militairen.

Vanuit Gaza werden maandag ook verschillende raketten en mortiergranaten afgevuurd op Israël. Volgens het Israëlische leger werden 130 aanvallen uitgevoerd.

Vredesgesprekken tussen Israël en de Palestijnen in de Egyptische hoofdstad Caïro werden vorige week dinsdag afgebroken. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu waarschuwde afgelopen weekend inwoners van de Gazastrook nogmaals weg te gaan van plekken waar Palestijnse strijders zich ophouden, omdat die plekken kunnen worden aangevallen.

ANP